Troede festen var aflyst: 78 gæster fejrede diamantbryllup på en tørresnor

Ingeborg og Christen Weibel fra Lemvig fik sig noget af en overraskelse i morges på deres 60 års bryllupsdag,

Hvis man gerne vil have mange mennesker på besøg i disse coronatider, så må man tænke kreativt, og det har familien Weibel fra Lemvig i høj grad gjort.

I dag den 9. april er det præcis 60 år siden Ingeborg og Christen Weibel blev gift. De havde egentlig inviteret 78 gæster med til en stor fest, men det fik coronavirus-epidemien sat en stopper for, så diamantbrudeparret havde forberedt sig på, at der nok ikke ville blive den store fejring alligevel. Men der tog de fejl.

- Vi syntes, det var synd, at de skulle holde fest uden gæster, så vi fik en idé om at tage gæsterne med alligevel, men uden at de fysisk var der, siger Sebastian Weibel, der er et af parrets børnebørn.

Ingeborg og Christen Weibel blev gift den 9. april 1960. I dag kan de fejre deres 60 års bryllupsdag.
Ingeborg og Christen Weibel blev gift den 9. april 1960. I dag kan de fejre deres 60 års bryllupsdag.
Foto: Sebastian Weibel / Seerfoto

Gæster blev lamineret og hængt til tørre

Sammen med sine forældre planlagde han en overraskelse for diamantbrudeparret. De kontaktede samtlige gæster og fik dem til at sende en personlig hilsen og tage et billede af sig selv. Billederne blev så printet ud, lamineret og hængt op på en snor med hilsenerne bag på de enkelte billeder.

Så i morges kunne børn og børnebørn møde op til morgensang udenfor Ingeborg og Christen Weibels hus med resten af festens gæster hængt op med klemmer på en tørresnor. 

- De blev virkelig glade, da vi kom med alle billederne. Min bedstefar stod og græd, så glad blev han, fortæller Sebastian Weibel.

quoteDet var nogle lidt vilde gæster, og nogle af dem blæste væk i vinden, så vi måtte rundt i kvarteret og samle dem op.

Sebastian Weibel, barnebarn

Det var dog ikke helt uproblematisk at have så mange gæster med på en snor.

- Det var nogle lidt vilde gæster, og nogle af dem blæste væk i vinden, så vi måtte rundt i kvarteret og samle dem op, siger Sebastian Weibel.

Efter morgensangen kom den nærmeste familie ind i huset til en kop kaffe - og så selvfølgelig snoren med fotogæsterne, som nu hænger i parrets udestue.

- De kommer til at kunne leve højt på de her de næste mange uger. Og så kan vi forhåbentlig fejre dem rigtigt på et tidspunkt, siger Sebastian Weibel.

Det glade diamantbrudepar i udestuen sammen med nogle af de mange "gæster". På bordet står en lille kurv sendt med fra en af gæsterne. Den indeholdt en sang, som man kan høre i videoen.