Alle festivaler og markeder aflyses til og med august

Større arrangementer må udskydes eller aflyses efter forlængelse af forbud. Det rammer blandt andet landets musikfestivaler.

Statsminister Mette Frederiksen (S) melder på et pressemøde mandag aften om dårlige nyheder for blandt andet landets musikfestivaler.

Hun siger, at forbuddet mod store forsamlinger bliver forlænget og vil vare til og med august.

Det betyder, at blandt andet Thy Rock og Skive Festival bliver nødt til at aflyse eller udskyde dette års udgaver. Det samme gælder Roskilde Festival og Smukfest.

Markeder bliver også ramt af det forlængede forbud.

- Vi kigger på, om hjælpepakkerne gælder bredt nok - også i forhold til jer. Vi vil sammen med partierne drøfte, om vi kan forbedre pakkerne endnu mere, siger Mette Frederiksen henvendt til de berørte af forbuddet.

Mange arrangementer må aflyses

Tidligere mandag meldte flere af landets største festivaler, at de fortsat regnede med at byde tusindvis af gæster til fest over sommeren.

Men de planer må de altså nu ændre på.

Den 19 marts. skrev Skive Festival på Facebook, at der fortsat blev arbejdet på højtryk med at planlægge festivalen, men at situationen omkring Covid-19 bliver fulgt nøje:

- Vi vil dog understrege, at vi har en klar forventning om, at jeres Festival, Skive Festival, gennemføres på Strandtangen fra den 4-6 Juni 2020, skrev Skive Festival.

Med dagens udmelding fra statsministeren er det sidste håb om, at sommerens mange festivaler og store arrangementer kan afvikles, dog slukket.