Alenemor til tre og fuldtidsstuderende: - Jeg føler ligesom, jeg ikke kan få luft

Første uge er gået, hvor skolerne og daginstitutionerne har holdt lukket. Forældrene mærker presset, når arbejde, studie og børn skal passe sammen.

Sjældent har weekend været mere tiltrængt, end den er nu. Den følelse sidder alenemoren Monica Purice fra Holstebro med efter at have jongleret med et fuldtidsstudie og tre små børn den seneste uge.

- Det giver mig så meget stress. Jeg føler ligesom, at jeg ikke kan få luft. Jeg føler mig så presset, siger Monica Purice, som læser til finansøkonom på Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro.

quoteDe kommer 2-3-4-5 gange ind på mit værelse og spørger 'mor, mor, mor, mor'. 

Monica Purice, studerende og mor til tre

Efter at skolerne og daginstitutionerne mandag blev beordret til at holde lukket på grund af coronavirussen, har Monica Purice haft sine tre børn på henholdsvis tre, fem og syv år hjemme. Hendes uddannelse valgte at fortsætte som fjernundervisning, hvilket betød, at hun samtidig med at tage sig af sine tre børn skulle følge med i undervisningen på computeren.

- Det er bare umuligt. De kommer 2-3-4-5 gange ind på mit værelse og spørger 'mor, mor, mor, mor'. Så glemmer jeg fuldstændig, hvad det var, jeg var i gang med, og hvad jeg skulle lave i den her opgave. Det er svært at koncentrere sig, siger Monica Purice.

Folkeskolerne og daginstitutionerne holder foreløbigt lukket til den 30. marts, hvilket betyder, at uanset hvor uoverskueligt det føles, så kan Monica Purice og de andre klassekammerater med børn se frem til i hvert fald at skulle håndtere børn og studie en uge mere.

Måske hjælp på vej

Hos Erhvervsakademi MidtVest forstår man godt, hvis den ændrede hverdag på grund af coronavirussen kan være uoverkommelig for især børnefamilier.

- Vi er klar over, at der er studerende, som sidder derude med store udfordringer, siger Henriette Slebsager, der er rektor på Erhvervsakademi MidtVest.

Eleverne er blandt andet ved at forberede sig til forårets eksamener, så det er vigtigt for de studerende, at de følger med i undervisningen og laver opgaverne. Erhvervsakademiet vil dog se på, om man kan gøre tingene anderledes.

- Vi forsøger på at lægge video og opgaver ud, som måske skal laves senere. Måske kan man også lave noget aften-feedback. Vi forsøger virkelig være der, hvor de studerende også er, siger Henriette Slebsager.

Monica Purice har fået afslag på at få børnene i nødpasning, da hun ikke opfylder kravene. Derfor krydser Monica Purice nu bare fingre for, at coronasituationens udfordringer kommer til at have indflydelse på eksamenerne. 

- Hvis kravene sidst i maj, når vi skal til eksamen, er så høje, som hvis vi havde gået på skolen, så er det et stort spørgsmålstegn for mig, hvordan jeg skal kunne levere det samme som de andre, der ikke har børnene derhjemme, siger Monica Purice.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.