800 gymnasieelever vender tilbage: - Vi er meget parate

På Viborg Katedralskole glæder man sig til at kunne byde 1. g’er og 2. g’er velkommen tilbage.

Det er over to måneder siden, at lokalerne på Viborg Katedralskole sidst var fyldte, men nu bliver de det snart igen.

- Vi glæder os utroligt meget. Det har været et stort ønske at få dem tilbage inden sommerferien, så det ser vi meget frem til, siger Helge Markussen, der er rektor på Viborg Katedralskole.

quoteDet har været et stort ønske at få dem tilbage inden sommerferien, så det ser vi meget frem til. 

Helge Markussen, rektor, Viborg Katedralskole

I denne uge kan han byde omkring 800 1. g og 2. g elever tilbage på skolebænken. Ligesom ved alt andet, der er blevet åbnet efter corona-nedlukningen, bliver det en anderledes oplevelse at være gymnasieelev.

- Vi er meget parate. Vi har brugt weekenden på at flytte rundt i lokalerne, så der nu er stillet op, så der er plads til eleverne, fortæller Helge Markussen.

Det betyder blandt andet, at gymnastiksalen og kantinen i den kommende tid skal bruges som undervisningslokaler.

Ikke kun fagligt bagud

Når rektor på Viborg Katedralskole siger, at det har været et stort ønske at få eleverne tilbage, skyldes det, at de sidste mange ugers hjemmeundervisning ikke kan gøre det ud for den rigtige undervisning.  

- Den sidste tid inden sommerferien skal bruges på at samle op på den undervisning, de har haft hjemme, og så klæde dem bedre på til de fag, som de ikke afslutter men fortsætter næste år, siger Helge Markussen.

Det er dog ikke kun det faglige, som eleverne skal indhente det næste stykke tid. Det sociale er mindst lige så vigtigt.

- Det bliver rigtig godt at se hinanden igen, så man lige kan få taget ordentlig afsked med hinanden, inden man går på sommerferie, siger Helge Markussen.

2. g eleverne begynder på skolen onsdag, mens 1. g vender tilbage torsdag.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.