76-årige Erik har været pensioneret læge i 10 år – nu vaccinerer han mod Corona

Det er 10 år siden Erik Lassen sagde farvel til jobbet som praktiserende læge og gik på pension. Nu er han trukket i arbejdstøjet igen og hjælper med at vaccinere mod Covid-19 i Viborg.

I Viborg er festsalen på den gamle handelsskole blevet omdannet til et vaccinationscenter, og den første vaccine mod Covid-19 blev givet tirsdag den 5. januar. 

En af dem, der er med til at løfte opgaven med at få corona-vaccinen udbredt i Danmark, er Erik Lassen. Han har arbejdet som almen praktiserende læge i Odder i 26 år, men gik på pension i 2010.

- Jeg var ikke i tvivl. Jeg ville gerne hjælpe, da det er et anerkendelsesværdigt formål. Jeg vil gerne være med til at få vaccineret folk, siger den 76-årige læge.

I lægeforeningens fagblad blev der opfordret til, at blandt andet pensionerede læger skulle melde sig og hjælpe til med corona-vaccinen.

- Jeg har arbejdet som læge i så mange år, at det ikke er et arbejde, men en livsform. For mig er det en del af min tilværelse at være læge, så jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle melde mig.

quoteI lægeforeningens fagblad bad de os om at melde os, og det gjorde jeg i december, så jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle melde mig.

Erik Lassen, pensioneret læge.

Ingen løn

Erik Lassen gav den allerførste corona-vaccine, der blev givet på vaccinationscenteret i Viborg, og han fik også selv en vaccine den 5. januar.

- Det var ikke fordi, jeg har behov for det, men fordi der var en i overskud. Det er for dyrt at kassere nogle af dem. Da jeg var alderspræsident, så blev jeg tilbudt vaccinen, forklarer Erik Lassen.

Vaccinerne kan holde sig i fem døgn, når de er optøet, men når de først er trukket op i en enkelt portion i en kanyle, så kan den kun holde sig i seks timer.

Efter en vaccine skal man observeres i et kvarter, og det er også en af de opgaver, som Erik Lassen løser.

- Det er en oplevelse, som kommer til at sætte sig fast i mig, fordi jeg føler, jeg gør en forskel. Jeg føler, det er helt specielt så godt, som vi samarbejder her, og alle er så dedikeret til, at det skal fungere og lykkes.

Lige nu arbejder Erik Lassen to til tre dage hver uge i Viborg, så han er afsted fra hjemmet i Odder i 12 timer. Men det er ikke timelønnen, der betyder noget.

- Helt ærlig, så ved jeg ikke, om jeg overhovedet får nogen betaling for det. Det er ikke noget, vi har snakket om.

Erik Lassen bliver ved med at arbejde frivilligt på vaccinationscenteret i Viborg indtil juli, hvor planen er, at alle har fået en vaccine. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.