40 smittede på plejehjem: Nu er der besøgsforbud

Beboere og ansatte på to plejehjem i Holstebro har fået konstateret corona. Det betyder, at der nu besøgsforbud og hyppigere tests på plejecentrene.

Sygeplejersker og læger sprøjter for tiden løs med coronavaccinen, og alle plejehjemsbeboere har fået det første stik. Men der går lidt tid før, at vaccinen virker, og det mærker de i Holstebro.

Der er nemlig udbrudt smitte på de to plejecentre Birkehøj og Mellemtoft, hvor de sammenlagt har 40 smittede beboere og ansatte.

- Det er rigtig trist og træls, at det er kommet inden for dørene. Vi håber bare, at der er lys for enden af tunnelen, siger Lone Becker Kjærgaard, der er direktør for Social og Sundhed i Holstebro Kommune.

Det nye udbrud betyder, at kommunen i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt nye restriktioner for de to plejehjem. Fra mandag kom der besøgsforbud på Mellemtoft, mens Birkehøj allerede indførte det mellem jul og nytår.

quoteVi håber bare, at der er lys for enden af tunnelen.

Lone Becker Kjærgaard, direktør for Social og Sundhed i Holstebro Kommune

Derudover skal alle beboere og alt personale testes én gang om ugen. Tidligere var det kun hver anden uge.

- Det er ikke en ny situation for os, for vi prøvede noget lignende i foråret. Vi bruger værnemidler konsekvent, og når der er udbrudt smitte, bruger vi flere værnemidler. Det er smittereducerende, men det eneste, der reelt virker, er at opholde sig alene, fortæller Lone Becker Kjærgaard.

- Det er en lumsk virus

Selvom smitten med covid-19 pludselig er skudt i vejret på plejecentrene i Holstebro, så har direktøren for Social og Sundhed ikke et bud på, hvordan smitten har fundet vej til byens ældre borgere.

- Det er en lumsk virus, hvor man kan være symptomfri eller have meget få symptomer. Det kan hurtigt eskalere, når først den er kommet inden for dørene, men hvor det kommer fra eller hvordan, virussen er kommet ind, kan jeg kun gisne om, siger Lone Becker Kjærgaard.

Alle beboerne har fået det første stik med coronavaccinen, mens noget af personalet også har fået den. Direktøren tror dog ikke, at vaccinen har lagt en dæmper på bebeboernes og personalets forholdsregler.

- Det håber jeg ikke. Vaccinen virker først senere, og vi gør meget ud af at sige, at man skal tage sine forholdsregler. Så det tror jeg ikke, for vi minder hele tiden om, at vi skal huske forholdsreglerne, fortæller Lone Becker Kjærgaard.

Henover julen var plejecentret Parkvænget også ramt af coronavirus, men her ser det ud til, at der er kommet kontrol over smitten.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.