35.000 ledige vaccinetider på en uge: - Man kunne godt skrue længere ned for kapaciteten

I Region Midtjylland er det langt fra alle vaccinetiderne, der bliver brugt. Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) mener, man bør overveje, om kapaciteten skal ned.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) mener, at man godt kunne overveje at skrue ned for vaccinationskapaciteten.
Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) mener, at man godt kunne overveje at skrue ned for vaccinationskapaciteten.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er masser af ledige vaccinetider, men ikke overarme nok at stikke i.

Fra den 16. til den 23. januar blev der givet præcis 44.860 vacciner i Region Midtjylland, men med 80.000 tider til rådighed betyder det, at omkring 35.000 tider aldrig blev udnyttet alene i den uge.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) forklarer, at det fra centralt hold bliver besluttet, hvilken kapacitet regionen skal stå klar med, men personligt så han gerne, at vaccinetiderne blev tilpasset virkeligheden.

- Man kunne godt skrue længere ned for kapaciteten, når vi kan se, at så mange ikke tager imod invitationen til vaccinen, siger han.

Ingen grund til bekymring

I kølvandet på fremrykningen af tredje stik til personer over 40 år opjusterede regionen sin vaccinekapacitet, så flere borgere hurtigt kunne få en tid. Kapaciteten er dog ikke blevet udnyttet til fulde.

- Det er et gennemgående billede, at vi har haft ledige vaccinetider, og det er værd løbende at overveje, om der skal justeres på antallet af udbudte tider, siger Anders Kühnau.

Han lover, at de mange uudnyttede tider ikke er en belastning for resten af sundhedsvæsenet.

- Folk skal ikke være bekymrede for, at vi har sundhedspersonale, som spilder tiden. Da vi i december blev bedt om at skrue op for kapaciteten, måtte vi trække folk ud fra deres afdelinger og aflyse behandlinger, men sådan ser situationen ikke ud nu, forklarer regionsrådsformanden.

Det er Sundhedsstyrelsen, og i noget omfang Sundhedsministeriet, der har den løbende dialog med regionerne omkring vaccinekapaciteten. I sidste ende er det dog op til regeringen at udstikke retningen.

TV MIDTVEST har været i kontakt med Sundhedsstyrelsen som forklarer, at regionerne løbende selv justerer hvor mange vaccinetider, der skal udbydes.

Borgere kan bestille tid til en vaccination på hjemmesiden vacciner.dk. Alle de mulige vaccinationssteder her i landsdelen kan findes på hjemmesiderne for henholdsvis Region Midtjylland og Region Nordjylland