15 ansatte på isolationsafsnit i Viborg er smittet med coronavirus

En smittekæde blandt isolationsafsnittets ansatte er forklaringen på, at 15 medarbejdere er blevet smittet med coronavirus, forklarer hospitalsdirektør.

15 ud af i alt 40 ansatte på isolationsafsnittet på Regions Hospitalet i Viborg er blevet smittet med coronavirus i løbet af de fem uger, afsnittet har været åben. 

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Det var en medarbejder, der tirsdag havde symptomer på virussen, som fik hospitalsledelsen til at teste alle kolleger på afdelingen for at sikre sig, at de ikke smittede hinanden. 

- Alt tyder på, at en væsentlig del af forklaringen skal findes i, at der har været en smittekæde blandt vores medarbejdere.

- Der har været en af kollegerne, som har været smittet uden at have symptomer, og det er jo én af tingene ved Covid-19: Den kan smitte alligevel, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen til TV MIDTVEST.

Overfor TV MIDTVEST fortæller hospitalsdirektøren også, at mistanken om smittekæden har været der gennem de seneste dage.

Samtidig slår Thomas Balle Kristensen fast, at situationen ikke kommer til at få betydning for de indlagte patienter på afsnittet. 

- Dels er de allerede smittet med Covid-19, dels arbejder personalet på afdelingen meget professionelt og bruger værnemidler, når de er i direkte kontakt med patienterne.

- Vi mener, vi har fået greb om situationen igen, siger Thomas Balle Kristensen. 

Regionshospitalet i Viborg betragter nu personalets smittekæde som værende brudt. 

Tema

Coronavirus