Sådan gik CO2 Familiens første dag på egen hånd

Familien Agergaard droppede bøfferne på restaurantbesøg mandag aften. Emilie fik pizza med kød og brugte dermed allerede sin ene køddag

Et restaurantbesøg uden bøffer. For bare en uge siden havde den mulighed nok ikke krydset Jørn Agergaards tanker. 

Men i går blev det en realitet. Som TV MIDTVEST's CO2 Familie og med den første udfordring i hånden, må familien kun spise kød een dag om ugen, de næste tre uger.

- Tre uger!! Var familiens første reaktion på udfordringen, efterfulgt af høj latter. Men der er heldigvis optimisme på holdet, hele vejen rundt. Og man må sige at både Lasse på 13, Alberte på 15, Emilie på 19 og forældrene Margit og Jørn Agergaard, har taget opgaven til sig med åbent sind og stort gåpåmod.

- Vi skal gøre, hvad vi kan, lovede Margit Agergaard, som lyttede opmærksomt til de gode råd, familien fik af klimakokken Troels Mølgaard Kornum, den første dag.

Aftensmad på pizza-restaurant
I går var så familiens første hele dag uden kød. Margit og Jørn havde været med Emilie i Århus til diplomoverrækkelse med Akademiet for Talentfulde Unge, som Emilie har gået på. Derfor spiste de tre aftensmad på et pizzaria i Silkeborg, på vej hjem til Lomborg.

Inden familien tjekkede menu-kortet for vegetarretter, blev der kastet sultne blikke efter både kalvefileten og svinemørbraden.

 

 

 

Valget faldt imidlertid på vegetar-pizzaer til pigerne og en pastaret med kikærter, til far Jørn.

 

 

 

Det hele faldt i god jord.

- Det var rigtig god mad. Faktisk så god, at man ikke lagde mærke til at der manglede kød! Skriver Emilie i dag på vegne af alle tre, i en besked på messenger.

 
 
Foto: Emilie Agergaard

Emilie havde dog misforstået sin pizza, så den hun fik, var der alligevel lidt kød på. Hun valgte så at bruge sin ene køddag, allerede første dag.

- Det bliver ikke noget problem. Jeg kan sagtens klare det resten af ugen, skriver hun.

 

 

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Miljø.