De bedste tips fra erfaren genbrugs-shopper

Mette Rasmussen fra Skals giver her sine bedste bud på, hvordan man kan gøre nogle gode brugtkøb.

Mette Valdorff Rasmussen er i øjeblikket på barsel. En tid, der for mange kan blive dyr, fordi der skal købes babyting. Men ikke for Mette Rasmussen. Hun er til genbrug. For det er meget billigere og som en sidegevinst også klimavenligt.

- Jeg køber rigtig meget brugt. Alle mine møbler er loppefund, forklarer Mette Rasmussen. 

 
 
Foto: Mette Valdorff Rasmussen

For hende er der nærmest gået sport i at finde de ting, hun skal bruge, brugt.

- Jeg får en tilfredsstillelse i at gøre et godt loppefund. Og kan jeg finde noget til under halv pris af, hvad det koster fra nyt, synes jeg det er fedt. Man kan få meget for ikke så mange penge, siger hun.

Finder de fleste ting på nettet
Mette Rasmussens yndlingsshoppested er ikke nogen butik. Det er virtuelt.

- Dba.dk er toplækker. Der kan jeg finde alt. Lige fra børnetøj til madrasser eller bestik. Før jul købte jeg noget gammelt julepynt på dba, forklarer Mette, som gennem årene har fundet mange spændende ting her. Blandt andet møbler og et hvidguldssmykke.

Og hvis man er lidt fingersnild, eller kender nogen, der er, kan man også hurtigt lave noget ældre brugt om til noget smart og lækkert. For eksempel har Mette fundet en gammel madras hos genbrug.

- Og så har jeg en veninde, som har syet et nyt betræk til den, af en gammel dug fra skuffen.

 
 
Foto: Mette Valdorff Rasmussen

Byt til nyt 
Genbrugsbutikker i alle afskygninger har også en masse gode sager liggende, som kan få nyt liv af en reparation eller en klat maling.

Og så er der en sidste ting, som Mette somme tider benytter sig af, nemlig at bytte sig til ting, hun mangler.

- Jeg har for eksempel fået et fedt københavnerskab til gengæld for nogle gamle lamper, jeg havde liggende i kælderen. Man kan jo højst få et nej. Så det kan jeg godt finde på at spørge om. Både på den blå avis og hos genbrugsbutikker, som er ejet af private.

Vil gerne være mere klimavenlig
Drivkraften bag Mettes mange loppehandler er hovedsageligt økonomisk.

- Jeg er ikke så bevidst om klimaet. Men jeg vil gerne blive bedre til det. Men jeg har altid haft svært ved at ting skal smides ud, hvis andre kan have gavn af det, fortæller hun.

Når Mette Valdorff Rasmussen ikke er på barsel, arbejder hun som social- og sundhedsassistent.