CO2 Familiens tredie udfordring: Drop en bil

Familien Agergaard fra Lomborg må finde nye måder at transportere sig rundt på den sidste uge i TV MIDTVEST’s klima-eksperiment

- Hele den sidste uge... her i CO2-eksperimentet... skal I lade begge jeres biler stå.

Sådan lød den sidste udfordring til TV MIDTVEST’s CO2-familie, familien Agergaard fra Lomborg. Total tavshed. Og så høj latter.

- Aj! Det kan vi da ikke, udbrød Margit Agergaard mens børnene gav hende ret.

- Til gengæld… får I lov at låne een hybridbil. Hele den kommende uge, lød resten af opgaven. Imens kørte indehaver af STS-biler i Holstebro, Ejgil Christensen, en Toyota Auris ind på gårdspladsen.

- Jeg ventede på at du ville sige et eller andet ekstra. For det virkede temmelig håbløst, smilede Jørn Agergaard efterfølgende.

Fem mennesker - een bil
Stor lettelse. Og så alligevel bekymring. Hvordan skulle logistikken nu gå op hele ugen? Med fem mennesker, der skal transporteres til tre forskellige skoler og to arbejdspladser henholdsvis 10 og 60 kilometer væk? Og kun en bil?

- Jeg må til at cykle, konstaterede Jørn Agergaard, som fik overrakt en – brugt, naturligvis – refleksvest til cykelturene på de små veje ude på landet, den kommende uge, .

Børnene kan tage bussen, der holder to gange om dagen lige udenfor huset, eller cykle til togstationen tre kilometer væk.

 

Det bliver Margit, der med sine 60 kilometer til arbejde får hybridbilen at køre i.

Tre udfordringer den kommende uge
Nu har familien Agergaard hele tre udfordringer at leve op til, den kommende og sidste uge i CO2-eksperimentet. Udover en halvering af bilparken er der kun kød én gang i ugen og ingen nyindkøb, medmindre det er brugt.

- Det skal nok gå. Vi har klaret det indtil nu så selvfølgelig kan vi klare det én uge mere, mener familien. Faktisk er der nærmest gået sport i at udlede mindst muligt CO2.