CO2 Familien: Køddagen overraskede - mættede ikke mere

Torsdag var familien Agergaard fra Lomborgs køddag. Een ting overraskede: Familien følte sig ikke mere mæt, end de andre dage med vegetarretter

- Tre, to, en! CO2 Familiens ældste barn, 19-årige Emilie, talte ned, da familien torsdag havde sin første køddag, siden CO2 eksperimentet gik igang.

- Mmm, lød det højlydt fra alle sider, da første mundfuld kom indenbords. 

Kun Emilie spiste ikke lasagne. Hun fik kød på sin pizza i mandags og spiste i stedet en pastaret med svampe.

 

En fest hele ugen
Ugen igennem har familien klarede opgaven med kun at spise kød een gang om ugen, til UG. Menuen har stået på vegetarpizza, risengrød, falafler og pasta med svampe.

- Det har været en fest i dag. Men det har det nu også været alle de andre dage, konstaterede far Jørn, som ellers var den i familien der var mest skeptisk, da udfordringen kom på bordet.

Familien er vant til at få kød hver dag. Så efter fire dage på vegetarkost var overraskelsen stor, da lasagnen var spist.

- Jeg synes faktisk det mætter på samme måde, konstaterede Alberte på 15. Altså hverken mere eller mindre, end vegetarretterne. Det samme mente Margit Agergaard.

Lasse på 13 år mente til gengæld at hans humør steg i takt med at lasagnen kom indenbords. Han synes det er lidt mere hårdt at leve uden kød.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Miljø.