CO2-familie: Alle kan have en klimavenlig dagligdag

CO2-familien fortæller om tiden efter programmet sluttede, og i dag holder de stadig fast i mange af de ting, de lærte i TV MIDTVESTs eksperiment.

Familien Agergaard, bedre kendt som CO2-familien, blev i januar måned henover tre uger givet forskellige udfordringer som skulle sænke deres CO2-udslip. Blandt andet skulle de spise mindre kød og køre mindre i bil. 

Her tre måneder efter programmet sluttede holder de stadig fast i mange af de ting, som de lærte i løbet af de tre uger, hvor programmet blev lavet. 

- Vi er grønnere. Vi kører mindre i bil, spiser mindre kød og vælger endnu flere lokale varer. Alt sammen fører til mindre CO2-udslip, forurener atmosfæren mindre og mindsker den globale opvarmning. Bare en lille bitte smule. Men vi bidrager, siger familien til Lemvig.dk. 

Familien har fem medlemmer. Far Jørn, Mor Margit, og de tre børn Emilie, Alberte og Lasse og de bor i Lomborg. De tre udfordringer, som de fik i de tre uger var, at de kun måtte spise kød én gang om ugen, de måtte kun køre i én bil, og de måtte ikke købe nye brugsgenstande. 

Nu cykler de næsten alle, hvor de skal henad, inklusive Jørn, der har 10 kilometer på arbejde i Lemvig. 

- Efterhånden kan jeg ikke undvære cykelturen. Den er vanedannende og frisker én op, siger Jørn en anelse forpustet på vej ind ad døren til Lemvig.dk. 

- Hver dag var køddag

Det sværeste for familien var at undvære kød, men efter at have været med i TV MIDTVESTs program, er det blevet en del nemmere. 

-  Kødet var den vanskeligste. Før var hver dag ”køddag”.  Til hovedretten og i madpakkerne. Det tvang os til nye og andre ingredienser. Med råd fra en professionel kok kom vi nu hurtigt efter grønne retter. Mange rodfrugter og en masse krydderier giver smag. Og vi bliver lige så mætte, som med kød, siger Margit. 

Nu tre måneder efter holder familien Agergaard stadig fast ved den ”C02-lavere dagligdag”. Planen er at fortsætte og håbe andre vil gøre dette samme.

- Det er en udfordring. Men alle kan gøre meget for, at dagligdagen bliver mere bæredygtig og klimavenlig. Du skal tænke dig om og følge nogle få retningslinjer. Og sjovest er det at gøre det sammen med andre, lyder det fra familien.

Familien Agergaard skal fortælle om, hvordan man kan være klimavenlig som familie. Det skal de to gange på Green Days i Lemvig fredag d. 28. april. Det foregår i det grønne telt på rådhustorvet i Lemvig fra klokken 16:00-16:30 og igen klokken 20:30 til 21:00.