Halgård Skole har fokus på trivsel: - I en uge måtte vi kun sige ja

Det er ikke altid lige nemt at være en del af det sociale i klassen. Derfor har Halgård Skole fokus på elevernes fællesskab.

På Halgård Skole i Holstebro ved eleverne godt, hvad det betyder at have gode venner.

- At man hjælper hinanden. Og hvis der er en matematikopgave, jeg ikke kan finde ud af, så plejer jeg tit at have nogle venner, som kan hjælpe mig, så jeg kan finde ud af det, fortæller Emma Damgaard Jacobsen, der går i 5. C. 

quoteJeg har engang prøvet at glemme min madpakke, og der fik jeg rigtig meget mad. Hvis der er en anden, der har glemt mad, så ville jeg have, at de skulle have den samme følelse, som jeg fik.

Emma Damgaard Jacobsen

- Og så kan man stole på dem og sådan noget. Og sige noget til dem, hvis der er noget, supplerer hendes veninde, Amalie Vad.

De to piger har været veninder siden de startede i 0. klasse – men det har ikke altid været lige nemt at gå i deres klasse.

- Før var der rigtig mange problemer i vores klasse, siger Emma Damgaard Jacobsen.

Og Amalie Vad giver hende ret.

- Ja, der var ret mange.

Siden er der sket meget. Trivsel er kommet på skoleskemaet, og pigerne er nu meget opmærksomme på deres klassekammerater.

- Vi har prøvet sådan nogle mål, så i en uge, der måtte vi kun sige ja til hinanden. Nej, det var simpelthen ikke et ord, så hvis der var en der spurgte, om man måtte være med i et frikvarter, så var det bare ja med det samme, siger Emma Damgaard Jacobsen.

Se video: Det er vigtigt for børn at have venner, men det kan være svært at skifte skole og dermed fællesskab.

Deler madpakkerne

Også i spisefrikvarteret oplever pigerne, at klassen står sammen. Eksempelvis har Emma Damgaard Jacobsen delt sin madpakke med en klassekammerat, der havde glemt sin:

- Fordi det er synd. Jeg har engang prøvet at glemme min madpakke, og der fik jeg rigtig meget mad. Hvis der er en anden, der har glemt mad, så ville jeg have, at de skulle have den samme følelse, som jeg fik. 

I 2016 blev Halgård Skole af Ugebrevet A4 desuden kåret til den skole i hele landet med den bedste trivsel. Næsten 300.000 elever fra fjerde til niende klasse deltog i undersøgelsen.

Tema

Børnenes Danmark