Anna og Noahs far arbejder på Sjælland: - Vi savner ham meget

Onsdag sætter vi fokus på børnenes tid med deres forældre. I en familie i Spjald må børnene undvære deres far i hverdagen på grund af arbejde.

Flere midt- og vestjyske børn må undvære en forældre i hverdagen på grund af arbejde. To af dem er Noah og Anna Dyrvig fra Spjald. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Flere midt- og vestjyske børn må undvære en forælder de fleste af ugens dage på grund af arbejde. To af dem er Anna og Noah Dyrvig. Deres far er nemlig håndværker, og hver søndag kører han mod Sjælland for at arbejde indtil torsdag. 

- Det sætter vi rigtig stor pris på, at vi snakker sammen i løbet af dagen – og børnene ringer og siger godnat.

Carsten Dyrvig, far til Anna og Noah

- Det er lidt skidt, for vi savner ham rigtig meget, når han kører til Sjælland, fortæller Anna Dyrvig, der er 9 år og går i 3. klasse.

Også hendes storebror på ti, Noah, savner sin far, når han ikke er hjemme hos familien i Spjald.

- Vi vil hellere, at han var her, end at han var på Fredensborg. Meget hellere, siger han.  

RUNDSPØRGE BLANDT 6. KLASSER 

På tværs af landet har vi spurgt mere end 200 elever i 6. klasse, hvad der skal til for at få et godt liv, og hvad der bekymrer dem. I begge kategorier ligger venner i top 5. Med andre ord er det vigtigt blandt mange af de adspurgte elever at have gode venner, og de er bange for at være uden venskaber.

Se mere

Carsten Dyrvig, børnenes far er håndværker, og i starten skulle han kun tage turen over Storebælt i en kort periode. Men den korte periode er blevet forlænget, og nu har han uge efter uge, i et halvt år, måttet undvære familien i hverdagen. 

- Det er selvfølgelig hårdt. Det er der ingen tvivl om. For man går glip af mange hverdagsting, siger han.  

- Når de står ude på trappen og vinker, og man lige bakker ned ad indkørslen, og så kan man godt lige knibe en tåre i øjenkrogen. 

00:37

Hver dag Facetimer Noah og Anna med deres far. Her vender de både små og store ting. 

Luk video

Facetimer sammen hver aften

Mandag, tirsdag og onsdag. Både Anna og Noah tæller dagene til, at deres far igen er hjemme torsdag aften. De ser ikke deres far fysisk i løbet af ugen, men hver aften etableres forbindelse mellem Spjald og Sjælland via Facetime.

- Det sætter vi rigtig stor pris på, at vi snakker sammen i løbet af dagen – og børnene ringer og siger godnat, siger Carsten Dyrvig.

Læs også Børnehavebørn savner legekammerater

- Man vænner sig til det – også at man skal sige godnat til ham hver dag, siger Anna.

Dansk Byggeri anslår, at mellem 200 og 300 midt- og vestjyske håndværkere fra søndag til torsdag holder til øst for Storebælt for at arbejde. 

00:48

Børnenes far, Carsten Dyrvig, kører hver søndag mod Sjælland for at arbejde. 

Luk video