11-årige Elisabeth om sociale medier: - Det fylder så meget

Instagram, Snapchat og TikTok. Børnene har helt styr på de sociale medier.

11-årige Elisabeth Andersen fra Tarm er sammen med sine venner i skolen - og på de sociale medier efter skoletid. Foto: Bent Leth, TV MIDTVEST

I mange folkeskoler er mobilen pakket væk i løbet af skoledagen. Men når skoleklokken ringer for sidste gang, bliver snapchat, Youtube og Instagram åbnet som noget af det første. 

Jeg får mange beskeder, så nogle gange kan jeg godt lide at have den på lydløs, for den blinker alt for meget.

Elisabeth Andersen

Har du tænkt på den i skoletiden?

- Ja, selvfølgelig. Det er jo min telefon. Den bliver jo taget væk i skoletiden, så hvis der er nogen, der skriver, så kan man jo ikke lige finde den frem, siger 11-årige Elisabeth Andersen fra Tarm.

18 procent af de 11-15-årige bruger fire timer om dagen på sociale medier. Selv mener Elisabeth, at hun bruger omkring 2,5 time på at være online med sine venner i løbet af dagen.

00:37

Det tager Elisabeth 15 minutter at gå fra skolen og hjem - her får hun tjekket op på de sociale medier. 

Luk video

- Det fylder jo så meget, at det meste af min tid bruger jeg på sociale medier, siger hun.

- Jeg skriver med andre, jeg poster billeder og laver video. 

RUNDSPØRGE BLANDT 6. KLASSER 

På tværs af landet har vi spurgt mere end 200 elever i 6. klasse, hvad der skal til for at få et godt liv, og hvad der bekymrer dem. I begge kategorier ligger venner i top 5. Med andre ord er det vigtigt blandt mange af de adspurgte elever at have gode venner, og de er bange for at være uden venskaber.

Se mere

Når Elisabeth ikke har sin mobil i hånden, går hun i 5. klasse på Tarm Skole. At telefonen er livlinen til vennerne uden for skoletiden, er hun meget bevidst om. Men det kan altså også blive for meget for hende.

- Jeg får mange beskeder, så nogle gange kan jeg godt lide at have den på lydløs, for den blinker alt for meget, siger Elisabeth.

- Så den (mobilen, red.) kan selvfølgelig godt blive forstyrrende. Det er lidt irriterende nogle gange, når jeg er sammen nogen. 

Elisabeth og klassekammeraternes telefoner bliver pakket væk i skoletiden.   Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST