Idémand efter forsøg: Byg børnehave op ad plejehjem

Efter et forsøg med børnehavebørn på et plejehjem i Holstebro mener initiativtageren, at der skal bygges en børnehave ved siden af plejehjemmet.

Det var Simon Tang, der tænkte de første tanker til et forsøg på plejehjemmet, Parkvænget, hvor 12 børn fra Børne Universet Mejdal (BUM) i to uger flyttede ind. 

Og Simon Tang, der er institutionsleder i BUM, mener, at forsøget viser, at samværet mellem børn og ældre skal gøres permanent.

- Vi skal selvfølgelig have en børnehave, der ligger sammen med et plejehjem i Holstebro Kommune. Det skal vi, fordi forsøget viser, at det giver noget til både børn og ældre.

Det er os her på TV MIDTVEST, der har fulgt forsøgsprojektet tæt. Optagelser er blevet til en dokumentar på to afsnit, der sendes på TV 2 og på TV 2 Play. Første afsnit sendes den 16. april kl. 20.50. Her kan du se en snas fra dokumentaren.

På grund af stigende børnetal har Holstebro Kommune afsat penge til en ny institution. Simon Tang foreslår at bygge den op ad et plejehjem.

- Hvis vi var her konstant, ville vi kunne få nogle synergier, som vi ikke kunne få ellers. Det ville være godt for plejehjemmet. Hvis institutionen ligger lige ud for plejehjemmet, ville de ældre kunne sidde og kigge på børn, der leger.

Fakta om forsøget:

- Det ville give noget helt andet i stedet for, at det skulle være planlagt, så ville man bare kunne gå ind dagligt og besøge dem. Man ville kunne lave aktiviteter sammen med de ældre på en anden måde.

Han foreslår selv, at børnehaven kunne bygges på et græsareal ved siden af Parkvænget. Den idé er plejehjemmets leder bestemt ikke afvisende overfor.

Oplagt mulighed for samarbejde

Elisabeth Bruun var konstitueret leder i forsøgsperioden i efteråret. Hun deler Simon Tangs ønske om at bygge en børnehave ved siden af plejehjemmet.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé. Det er en oplagt mulighed for, at vi kan lave noget samarbejde generationerne imellem. Vi har jo en stor plæne herude, som er oplagt at bruge til det.

- Vi kan se, hvordan både børn og gamle har glæde af at være sammen. Når de mødes, så opstår der en relation. De gamle glemmer sig selv og den situation, de er i. De får på en måde en funktion i hverdagen og skal lave noget sammen med dem.

For hende er det væsentligt, at det kan blive mere spontant og mindre planlagt, hvis børn og ældre boede dør om dør.

- Det ville blive en naturlig del af hverdagen.

 
Tema

Børnechok på Plejehjemmet


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.