Borgen Bag Facaden

Stemmesluger er midt i "en livskrise" - det har sat gang i store overvejelser

Dennis Flydtkjær er udfordret på hjemmefronten og overvejer at sige farvel til Christiansborg. Danmarksdemokraten fortæller, at hvis der var valg i morgen, ville han ikke genopstille til Folketinget.

Dennis Flydtkjær medvirker i et nyt afsnit af Borgen Bag Facaden på TV MIDTVEST.
Dennis Flydtkjær medvirker i et nyt afsnit af Borgen Bag Facaden på TV MIDTVEST.
Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

Dennis Flydtkjær er kendt som den driftssikre folketingspolitiker, der i mere end ti år har haft sin gang på Christiansborg.

Ved folketingsvalget i 2022 blev han sit partis nummer to med 7501 personlige stemmer - kun overgået af partiformand Inger Støjberg.

Nu fortæller danmarksdemokraten fra Snejbjerg ved Herning, at han er stærkt udfordret i sit privatliv - og at han formentlig ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

- Lige nu er svaret nej. Hvis der var valg i morgen, så tror jeg ikke jeg ville genopstille. Så ville jeg blive hjemme ved familien, siger han.

Du kan få meget mere at vide om Dennis Flydtkjær i et nyt afsnit af Borgen Bag Facaden på TV MIDTVEST Play ved at klikke herunder:

Årsagen til, at Danmarksdemokraternes finansordfører overvejer at vende ryggen til den landspolitiske scene, skal findes derhjemme.

Dennis Flydtkjær er blevet alenefar til tre børn på 8, 12 og 15 år. I efteråret blev han skilt fra sine børns mor.

- Det er en tæt på umulig opgave, når man er alene med tre børn og arbejder i København. Det siger sig selv, at det hænger i en tynd tråd.

Ydermere er Dennis Flydtkjærs eks-kone kronisk syg. Opgaven med at tage sig af børnene hjemme i parcelhuset i Snejbjerg er hans alene.

- Det er en situation, hvor jeg er primær-forælder for tre børn - hvilket jo ikke er svært at regne ud er en udfordring, forklarer Dennis Flydtkjær.

Hvordan får du tingene til at hænge sammen?

- De dage, jeg er afsted, får jeg hjælp af nogle gode niecer, som kommer og tager børnene. Mine eks-svigerforældre, altså børnenes mormor og morfar, kommer også og passer børnene på skift. Jeg laver typisk en seks-ugers-plan, fortæller han. 

Giver det dig dårlig samvittighed?

- Det gør det da 100 procent. Jeg tror, de fleste forældre kan sætte sig ind i, at børnene er det vigtigste i ens liv. Så selvom jeg brænder for politik, så har børnene jo første prioritet. 

"En livskrise"

Derfor er danmarksdemokraten også nået frem til, at det parallel-liv, han i mere end et årti har levet, ikke holder. Det duer ikke længere at skulle være i Folketinget tre dage om ugen, mens børnene hjemme i Herning-forstaden må undvære deres far.

Selv kalder Dennis Flydtkjær sin situation for "en livskrise".

Han fortæller, at han er i en periode i sin tilværelse, hvor han er tvunget til at tænke i alternativer til Christiansborg.

- Det er jo ikke et valg, jeg kan træffe, om det skal være mine børn, eller det skal være politik. Det er jo selvfølgelig børnene. I min situation så kan jeg ikke stille op igen til en ny fireårig periode, forklarer Dennis Flydtkjær.

Han understreger, at han ikke 100 procent har afgjort sin fremtid.

- Men måske ville det også være sundt at prøve noget andet. Når man nu alligevel skal sadle om. Skulle jeg så læse til ejendomsmægler, eller noget andet? Bare for at prøve noget nyt, når man nu måske skal rive rødderne op, siger han.

Og der er jo også andre politiske platforme. Byrådet. Regionsrådet. Kunne det være noget?

- Det kan jeg ikke afvise. Jeg er jo ikke træt af politik. Jeg synes, det er spændende. Og jeg håber, at folk kan se, at jeg stadig har noget at byde på, siger Dennis Flydtkjær.

- Det vil blive svært at slippe politik fuldstændigt. Det er jo en livs-hobby, som jeg går op i og brænder for.

Du kan blive klogere på, hvordan Dennis Flydtkjær og andre politikere arbejder på Christiansborg i programserien Borgen Bag Facaden: