Borgen Bag Facaden

Minister indrømmer, at hun også har svært ved at lægge skærmen fra sig

Danskernes digitale adfærd er hendes arbejde. Selv erkender landets digitaliseringsminister, at hun også har svært ved at administrere den tid, hun er 'på'. Men hun siger også at hun synes, hun har et sundt forhold til sin skærm.

Venstres Marie Bjerre medvirker i en ny udgave af Borgen Bag Facaden.
Venstres Marie Bjerre medvirker i en ny udgave af Borgen Bag Facaden.
Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

Venstres Marie Bjerre har to politiske områder at tage sig af, som minister. Hun er minister for ligestilling og digitaliseringsminister.

Sidstnævnte er ensbetydende med, at hun holder et vågent øje med danskernes digitale adfærd. Hvordan vi færdes på nettet, på sociale medier. Men også, hvor meget vi er 'på'.

Du kan få meget mere at vide om Marie Bjerre i et nyt afsnit af Borgen Bag Facaden på TV MIDTVEST Play ved at klikke herunder:

Selv indrømmer ministeren, at hun - nøjagtig ligesom mange andre danskere - kan have svært ved at lægge mobiltelefonen fra sig.

Er du god nok til at lægge telefonen fra dig?

- Nej. Jeg er meget på min telefon, siger Marie Bjerre.

Det ærlige svar giver hun giver hun til TV MIDTVEST.

En bog om et godt liv i en digital verden står i digitaliseringsministerens reol.
En bog om et godt liv i en digital verden står i digitaliseringsministerens reol.
Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

På en guidet rundtur på sit ministerkontor viser Marie Bjerre sin reol, hvor der står bogen "Sluk" af forfatteren og lægen Imran Rashid. 

Det er en bog, som handler om, hvordan man får et velfungerende liv i en digital verden.

- Jeg synes egentlig, jeg har et sundt forhold til min skærm, siger hun.

- Jeg er ikke nødvendigvis enig i alt, hvad der står i den bog. Jeg synes ikke en skærm behøver at være en dårlig ting. Der findes også god skærm. Og det, jeg primært bruger min skærm til, vil jeg mene er god skærm, forklarer Marie Bjerre.

Men, hvorfor har du bogen stående?

- Jamen, jeg har mange forskellige bøger stående. Jeg synes det er vigtigt, man som politiker får lidt fra begge sider. Jeg er grundlæggende optimist og begejstret for teknologien. Men der er også nogle bekymringer. Og det er vigtigt at tage de bekymringer alvorligt. Derfor skal man også sætte sig ind i dem, siger Marie Bjerre.

"Du mener så meget"

Venstrekvinden medvirker i Borgen Bag Facaden på TV MIDTVEST.

Det er en række af udsendelser, hvor folketingsmedlemmer fra landsdelen giver seerne en unik adgang til Christiansborg. Men også fortæller ting om sig selv. Og herunder også mere personlige - som for eksempel, hvad de har stående i deres bogreol.

I Marie Bjerres tilfælde er der også en biografisk mursten med titlen, "Kvinder der forandrede Danmark".

- Det er en bog, som betyder meget for mig. Det er en, jeg fik af Jens Rohde (Venstre-politiker fra Viborg, red.) for mange år siden, fortæller hun.

- Han sagde til mig, "Marie, du har en forpligtelse til at gå ind i politik - du mener så meget".

- Så den bog er et stærkt symbol for mig på, hvorfor jeg gik ind i politik, forklarer Marie Bjerre.

Du kan blive klogere på, hvordan Marie Bjerre og andre politikere arbejder på Christiansborg i programserien Borgen Bag Facaden: