Kvinde tappede blod fra sin 6-årige søn

En 35-årig mor er nu sigtet for grov vold mod sin søn.

En mor sidder fængslet for at have gjort skade på sin 6-årige søn. Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

En 35-årig mor fra Skjern har igennem længere tid fremprovokeret sygdomssymptomer hos sin 6-årige søn ved at tappe blod fra ham.

Midt- og Vestjyllands Politi anholdt mandag den 25. september 2017 kvinden, fordi de havde modtaget en anmeldelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune om, at barnet muligvis blev udsat for mishandling af sin mor.

- Der er nogle, der har været bekymrede, som har anmeldt det til kommunen. De har så anmeldt det til os. Og vores vanskelige efterforskning har ført frem til sigtelsen, vicepolitiinspektør Jim Hansen til TV MIDTVEST.

00:52

Se interviewet med vicepolitiinspektør Jim Hansen her.

Luk video

Politiets efterforskning af sagen har vist, at moren over en længere periode har tappet en større mængde blod fra sønnen og derved fremprovokeret blodmangel.

Kvinden er nu sigtet for kvalificeret vold, hvor hun fra august 2011 på sin bopæl har foretaget åreladning af sin søn, hvilket blandt andet har medført, at barnet har modtaget i alt 110 portioner blod og har været igennem adskillige undersøgelser for at finde årsagen til barnets blodmangel.

Hun er fortsat varetægtsfængslet og har erkendt at have tappet blod af sin søn igennem længere tid. Hun er blevet mentalundersøgt, og nu venter politiet på Retslægerådets vurdering af undersøgelsen.

- Barnet er hos sin familie. Han har ikke længere blodmangel. Fysisk har han det godt, fortæller Jim Hansen. 

Politiet vil ikke komme nærmere ind på kvindens baggrund, hverken familie eller job. 

Sigtelsen

Kvinden blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning den 25. september klokken 13.00, hvor hun i overensstemmelse med straffelovens § 245 blev sigtet for:

Kvalificeret vold ved, i tidsrummet fra august 2011 på sin bopæl og frem til anholdelsen, på særlig rå, brutal eller farlig måde ved mishandling utallige gange at have foretaget åreladning af sin søn, idet hun ved fjernelse af en større mængde blod fremkaldte en åbenlys risiko for, at barnets sundhed og udvikling led skade, ligesom handlingen kunne være direkte livstruende og bl.a. har medført, at barnet i perioden modtog i alt cirka 110 portioner blod og undergik adskillige undersøgelser for at udrede årsagen til hans massive blodmangel.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi