Blodtappersagen: Nu er faderen afhørt - sådan har drengen det i dag

Arkivfoto. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Drengen, der gennem årrække er blevet tappet for blod af sin mor, har det godt i dag.

Det fortæller drengens far fra vidneskranken ved Retten i Herning tirsdag på blodtappersagens andendag.

Læs også Blodtappersagen: Familien fortæller, de advarede kommunen i 2014

Faderen kan dog berette om, at sønnen, på grund af det lange sygdomsforløb, er kommet bagud med sin fysiske udvikling på nogle punkter. Det gælder både løb, gang og cykling.

Han påpeger i samme vending, at drengen på alle andre parametre er, hvor han skal være i forhold til sin alder.

Sønnen er i dag syv år gammel, og han blev ifølge anklagemyndigheden tappet for blod af sin mor fra han var 14 måneder gammel.

Tappet i moderens soveværelse

Moderen har erkendt at have tappet sin søn for blod over en to-tre år lang periode. Anklagemyndigheden mener dog, det er foregået over en femårig periode fra sommeren 2012 og frem. Den 36-årige kvinde har også erkendt, at hun lider af den sjældne sygdom Münchausen by Proxy. 

Videoovervågningsbilleder, som er blevet vist i retten, dokumenterer, hvordan moderen tappede sin søn for blod, mens han lå og kiggede på sin iPad i soveværelset.

Læs også ‘Det er politiet’: Nye detaljer om anholdelsen af blodtapper-moderen  

Drengens blodprocent blev hurtigt normal igen, efter moderen blev anholdt med blodsprøjter i hænderne på sin adresse i Skjern den 25. september 2017.

I dag bliver drengen ikke længere undersøgt på sygehusene i Herning og Skejby, som han gennem sit liv har været i kontakt med op imod 100 gange om året i forbindelse med indlæggelser og kontroller.

Nervøs men fattet

Faderen virkede under afhøringen fattet, selvom han vippede hvileløst med fødderne under vidneskranken.

Han svarede roligt på både anklagemyndigheden og forsvarerens spørgsmål, og undervejs blev der brugt tid på hele tidslinjen i forløbet.

Faderen, der i dag er skilt fra den tiltalte mor, brød, efter flere mislykkede forsøg på at få ægteskabet til at holde, endeligt med sin ekskone sommeren 2016.

I perioder var han kun sammen med drengen hver anden weekend, og han bemærkede fra tid til anden, at sønnen var bleg og træt, men ikke mere, end at han også gerne ville spille fodbold med sine søskende i haven.

Efter afhøringen har faderen valgt at tage plads på tilhørerbænken for at følge dagens resterende afhøringer sammen med sin nærmeste familie. Han gav sine familiemedlemmer et stort kram, da han tog plads bagerst i retssalen.

Otte vidner skal afhøres i retten tirsdag.

10:42

En mor fra Skjern er anklaget for at tappe sit eget barn for blod gennem adskillige år. På grund af drengens lave blodprocent troede lægerne, at han var alvorligt syg,

Luk video