Blodtappersag: Strafudmålingen falder 13:30

Anklagemyndigheden mener, at straffen skal lyde på fire års fængsel til den 36-årige kvinde fra Skjern, imens forsvaret holder fast i de to år.

00:32

Reporter Mass Lisby fortæller om domsafsigelsen i Blodtappersagen ved Retten i Herning.

Der var tale om en enstemmig afgørelse, da dommere og nævningeting torsdag formiddag kendte en 36-årig kvinde fra Skjern skyldig i at have tappet blod fra sin søn. Nu er spørgsmålet så, hvad straffen kommer til at være på.

Læs også Mor kendt skyldig i blodtappersag: Bryder sammen i retten

Anklagemyndigheden går efter en straf på fire års fængsel, imens forsvaret holder på to års fængsel. I den forbindelse lægger forsvaret vægt på, at det er en formildende omstændighed, at sagen er blevet trukket i langdrag.

Den 36-årige kvinde har siddet varetægtsfængslet siden den 25. september 2017. Dengang blev hun sigtet for at have tappet sin dengang seksårige søn for blod.

Ifølge den 36-årige kvinde har blodtapningerne stået på i to-tre år, men det er nu blevet underkendt i retten, der altså finder bevis på, at blodtapningerne har stået på fra sommeren 2012 og fem år frem. 

Kvinden er kendt skyldig i straffelovens paragraf 245. Den indebærer vold af særlig farlig og brutal karakter, og den kan maksimalt give op til seks års fængsel.

10:42

En mor fra Skjern er anklaget for at tappe sit eget barn for blod gennem adskillige år. På grund af drengens lave blodprocent troede lægerne, at han var alvorligt syg,

Luk video