Bach Gruppen truer med sagsanlæg før Operation X

Entreprenørvirksomheden fra Viborg vil anlægge injuriesag mod en kilde, der angiveligt kommer med beskyldninger mod en tidligere direktør i Operation X torsdag.

Viborg-virksomheden Bach Gruppen vil lægge sag an mod en medvirkende i TV 2-programmet Operation X for injurier. Der er tale om en tidligere underleverandør, som har stået for nedrivningen af Bryggens Bastion på Amager i 2013, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer på baggrund af et Operation X-program, der bliver sendt torsdag, som sætter fokus på Bach Gruppens store udfordringer med byggeriet af Njals Tårn på Bryggens Bastion i København.

Ifølge entreprenørvirksomheden bliver bestyrelsesformand Finn Bach i udsendelsen beskyldt for at have givet ordre om at støbe en bundplade i dårligere kvalitet, end den burde.

- Vi kan klart afvise beskyldningerne, der fremkommer i programmet. Beskyldningerne, der fremsættes af John Laursen, er løgn fra ende til anden. Manden er tidligere dømt og har ligget i konflikt med os i en årrække, og nu giver TV2 ham sendeflade til at fremsætte sine udokumenterede påstande i bedste sendetid. Vi er mildest talt rystede, siger Martin Rasmussen, der er juridisk direktør i Bach Gruppen, i en pressemeddelelse.

Derfor vil virksomheden nu lægge sag an mod den tidligere underleverandør John Laursen for injurier og bagvaskelse.

- Operation X må stå på mål for sine egne kilder, men at John Laursen har hørt Finn Bach sige noget på en byggeplads, han ikke har været på i mere end otte år om et projekt, der ikke blev udtænkt og projekteret før flere år efter John sidst var på pladsen. Helt ærligt, siger den juridiske direktør i en pressemeddelelse.

Sagen kort 

Omdrejningspunktet i sagen er det 86 meter høje boligbyggeri Njals Tårn på Amager i København.

I marts sidste år blev Bach Gruppen politianmeldt af Københavns Kommune, fordi kommunen havde mistanke om, at der var blevet svindlet med fundamentet under det 23 etagers højhus.

Prøver af fundamentet viste, at kvaliteten af betonen var langt under den standard, den skulle være. Det fik Bach Gruppen til at politianmelde en tidligere direktør og fire tidligere ansatte i BG Beton Sjælland, der havde stået for opgaven.

Det er tvivl om ledelsens kendskab til beton-svindlen allerede før prøverne, som tidligere underleverandør John Laursen angiveligt stiller spørgsmålstegn ved i Operation X.

Programmet kan ses på TV 2 torsdag klokken 20:00 eller på TV 2 Play. 

Se indslaget, fra TV MIDTVESTs besøg hos Bach Gruppen i oktober 2020.
Tema

Beton-skandale i Bach Gruppen


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.