Byråd godkender planer om højhus på op til 320 meter

Ikast-Brande Kommunes byråd har mandag aften enstemmigt vedtaget at sende planerne om en helt ny Bestseller-bydel i høring. Projektet indebærer blandt andet vesteuropas højeste bygning.

Et enigt byråd i Ikast-Brande Kommune har mandag aften vedtaget at sende ændringerne af lokalplanen i høring, der baner vejen for en helt ny bydel i udkanten af Brande i forbindelse med Bestsellers hovedkvarter. 

- Der er en stolthed i byrådet – det er en outstanding og once in a lifetime mulighed, lyder det fra borgmester Ib Lauritsen (V) kort efter byrådsmødet, hvor han og de andre byrådsmedlemmer enstemmigt sagde ja til at sende det kæmpe byggeprojekt i høring. 

- Det havde jeg klart forventet. Det er et spektakulært og enestående projekt. En chance som vi ikke siger nej til, lyder det fra en tilfreds borgmester. 

Bydel fylder 88 fodboldbaner

Den nye bydel og Bestseller-hovedkvarter skal, hvis det bliver til virkelighed, hedde 'Bestseller Village & Tower' og skal efter planen være 645.000 kvadratmeter stort. Det svarer til 88 fodboldbaner. 

Ændringerne i lokalplanen som nu sendes i høring giver lov til, at der kan opføres et højhus på op til 320 meter, ét på op til 75 meter, to på op til 50 meter samt ét på op til 40 meter. 

Planen er, at byen skal have butikker, boliger, hotel- og konferencecenter, kontorlokaler, caféer, restauranter, uddannelsesinstitutioner, legepladser, cykelstier og en tankstation. Bestseller vil dog ikke udtale sig for meget om selve projektet. 

- Der er stadig meget lang vej, til projektet er en realitet, og lige nu afsøger vi bare muligheder. Der kan med andre ord stadig ske mange ting i forhold til det endelige projekt, og derfor vurderer vi også, at det på nuværende tidspunkt er alt for tidligt at udtale os konkret om projektet, fortæller projektansvarlig i virksomheden Anders Krogh til TV2. 

Høringsfase på vej

Nu er vejen banet for en høringsfase fra den 19. september til og med den 14. november 2018. I denne periode vil kommunen afholde et borgermøde den 24. oktober, hvor borgere kan blive informeret og kan komme med spørgsmål eller bekymringer til projektet.

Borgmester Ib Lauritsen er dog indtil videre fortrøstningsfuld på projektets vejne.

- Jeg tænker, at der selvfølgelig er ting, man skal tænke ind og løbende have arbejdet med. Projektet ligger i udkanten af byen, så jeg har svært ved at se, at det skal skabe lokale udfordringer eller noget, som vi ikke kan håndtere, siger han.

 Se indslag fra 8. august 2017, hvor planerne om det nye højhus kom frem.

Brandes borgere kan slet ikke få armene ned oven på nyheden om, at Bestseller vil bygge Danmarks højeste hus i deres by.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.