Borgerne får ordet: Stakkevis af spørgsmål til kæmpe byggeri

Til et borgermøde fik alle her til aften mulighed for at stille spørgsmål til både Bestseller og kommunen.

Der blev blandt andet rejst bekymring om lysforurening og borgernes adgang til de rekreative områder, da borgerne fik ordet til et borgermøde i Brande her til aften.

På borgermødet fik byens beboere muligheden for at få svar på deres spørgsmål til kommunen og Bestseller omkring Bestsellers planer om et byggeri, der kan resultere i et 320 meter højt hus i udkanten af byen.

Men generelt var der ikke mange kritiske røster blandt til de tilhørende, der nærmere gerne ville have svar på forskellige praktiske spørgsmål.

Et af dem omhandlede borgernes mulighed for at komme til tops i huset.

- Der vil være mulighed for offentligheden for at komme op i tårnet og nyde udsigten, siger Anders Krogh Vogdrup fra Bestseller.

 

I aften får borgerne i Brande chancen for at få indsigt i Bestsellers planer om at bygge et 320 meter højt højhus
En fuld sal på hotel Dalgas i Brande her til aften.
En fuld sal på hotel Dalgas i Brande her til aften.
Foto: Sara Refsgaard Jensen, TV MIDTVEST

Bekymringer om trafikken

Det var endnu ikke muligt for Anders Krogh Vogdrup at svare på alle spørgsmål, da Bestseller endnu ikke har slået sig fast på nogle endelige planer. Han var derfor meget tilbageholdende med at komme med meget konkrete svar.

quoteEn tidshorisont der nemt kan hedde syv år, inden det står færdigt. Men det er ikke sikkert

Anders Krogh Vogdrup, Bestseller

Det galdt blandt andet spørgsmål om, hvordan den offentlige transport kan få borgerne ud til området, der ud over et højt tårn også vil indeholde flere nye butikker.

En borger var også bekymret for, hvad det nye område kommer til at gøre for presset på biltrafikken på de omkringliggende veje.

- Trafikanalyser og trafikkonsekvenser er en del af planen. Det vil være noget, vi skal forholde os til. Det står også i materialet, forklarede formanden for teknisk udvalg i Ikast-Brande Kommune, Henrik Engedahl.

Anders Krogh Vogdrup ville ikke svare på, hvordan tidshorisonten ser ud for projektet. Selve byggeriet vil tage cirka fire et halvt år, men han vidste ikke, hvornår Bestseller vil være klar til at trykke på knappen.

- En tidshorisont der nemt kan hedde syv år, inden det står færdigt. Men det er ikke sikkert, sagde han.

Det må de bygge