Bestseller om tårnet i Brande: - Et projekt med en lille snert af vanvid i sig

Modekoncernen sætter nu ord på planerne om at bygge et højhus på op til 320 meter. Målet er at skabe noget ekstraordinært.

Modekoncernen Bestseller er glad og taknemmelig for den modtagelse, som politikerne og indbyggerne i Ikast-Brande Kommune har givet modekoncernens planer om at opføre et tårn på op til 320 meter i Brande.

Se et interview med projektchef Anders Krogh her.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

- Vi er oprigtigt overvældende over den opbakning, vi har mødt specielt fra lokalsamfundet, siger Bestsellers projektchef Anders Krogh til TV MIDTVEST.

Et enigt byråd i Ikast-Brande stemte mandag for den lokalplan, der skal bane vejen for det ambitiøse projekt, men Anders Krogh understreger samtidig, at der stadig er meget lang vej.

- Det er først nu, vores hjemmearbejde starter med projektering, planlægning, indarbejdelse af bæredygtighed og hvad der ellers måtte komme på vores vej. Det sidste, vi ønsker, er, at vi selv eller nogen andre skal tage det her for givet, siger han.

Det er første gang, Bestseller selv udtaler sig på tv om det kæmpe store projekt, og det er der en god grund til, siger projektchefen.

- Vi er en jysk virksomhed, og vi ønsker ikke at love mere, end vi kan holde. Vi har nogle store tanker og visioner, men lige nu har vi selv den følelse af, at der er masser at arbejde, inden vi er klar til at stå og fortælle omverdenen om det.

Vil altid være i Brande

Projektchefen vil dog gerne sætte ord på det faktum, at tårnet bliver så dominerende i landskabet, at det vil kunne ses i store dele af det midtjyske. Og selv om der indtil nu har været meget få protester, kan det blive et projekt, der deler vandene.

- Vi er ydmyge og har respekt for, at der selvfølgelig er flere tilgange til det. Det er jo netop derfor, at der en lokalplanproces, hvor der er mulighed for at gøre indsigelser. Selv om det her projekt kan anklages for at have en lille snert af vanvid i sig, så giver det mening for os. Bestsellers hovedsæde er Brande, det har det altid været, og det bliver det ved med at være.

- Vi har haft behov for at udvide vores hovedsæde, og vi har gjort os umage i nogle år med at udtænke en plan for, hvordan det skulle foregå. Vi ønsker at få liv og retail  - det drive og det liv, som vi har ude i vores butikker, det ønsker vi at få med ind på vores kontorer.

Tema

Bestsellers tårn

- Men hvorfor skal det være så højt?

- Vi er ærlige omkring, at vi er ude på at skabe noget ekstraordinært. Vi skal have noget ekstraordinært for at få skabt det liv og det grundlag for at få en by, som vi har visioner omkring. Samtidig er Bestseller en designvirksomhed. Vi interesserer os for bygninger og arkitektur, og det er for os gået op i en højere enhed, og det giver faktisk mening for os, siger Anders Krogh.

Et boost til hele Midtjylland

Udover tårnet planlægger Bestseller at skabe en helt ny bydel med plads til shopping, uddannelse, hotel og konferencer. Og Anders Krogh forventer, at tårnet vil udvikle sig til en turistattraktion, som mange vil rejse langt for at opleve.

- Det er i den grad for at give et boost til hele Midtjylland. Tro mig - hvis det primært var forretning, var der andre ting, vi skulle kaste os over lige nu. Det er en passion og en tro på, at vi kan skabe noget for hele Midtjylland, siger Anders Krogh.

- Hvornår er I klar til første spadestik?

- Det kedelige svar er, at vi er i så tidlig en projektfase, at vi har ikke fastlagt det endnu. Vi har travlt med at gøre det rigtigt og ordentligt. Vi har ikke travlt med at gøre det færdigt. 

- Men hvis man skulle drømme, hvornår står tårnet så færdigt?

- Der er lang tid til, fastslår projektchefen.

Bestseller har fået lov til at opføre tårnet i op til 320 meter. Hvis koncernen udnytter tilladelsen fuldt ud, bliver tårnet højere end Storebæltsbroen.
Bestseller har fået lov til at opføre tårnet i op til 320 meter. Hvis koncernen udnytter tilladelsen fuldt ud, bliver tårnet højere end Storebæltsbroen.
Foto: Daniel Winther-John, TV MIDTVEST