Atomaffaldsmøde i aften i Skive

I aften holder sundhedsministeriet informationsmøde i Skive om atomaffaldet fra Risø. Modstanderne holder borgermøde.

Atomaffald fra Forsøgscenter Risø er måske på vej til landsdelen. Ud af seks mulige placeringer for et slutdepot til affaldet er tre af dem her i landsdelen: Et i Struer og to i Skive.

Nu holder Sundhedsministeriet møder i de byer, der er udpeget som mulige slutdepoter. I Skive foregår mødet i aften.

 

I aften holder Sundhedsministeriet møde i Skive. Mødet skal informere borgerne om miljøvurderingen i forbindelse med den mulige placering af et slutdepot for atomaffald i Skive kommune.

To timer inden mødet har Skive Kommune og sammenslutningen MORADS inviteret til borgermøde for at vise, at der er mange andre muligheder for at placere atomaffaldet, end at lave et slutdepot i en af de udpegede fem kommuner.

"Den bedste løsning er ikke et slutdepot i Skive"

- Vi håber på et stort fremmøde, så Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse kan se, at vi i Skive står sammen om at finde den bedste løsning, hvilket ikke er en placering af atomaffaldet i et slutdepot i vores undergrund, skriver Skives borgmester, Peder Christian Kirkegaard i en pressemeddelelse.

5000 ton radioaktivt affald

Slutdepotet er fra Sundhedsministeriets side tænkt som et underjordisk lager, der skal huse omkring 5.000 ton radioaktivt affald.

I Skive er de mulige placeringer i Thise samt vest for Skive by. I Struer er det i Hvidbjerg på Thyholm.