Atom-modstandere vil have kommission

De fem borgergrupper imod atomaffald har nu skrevet et brev til alle politiske partier i Folketinget. De vil have politikerne til at pålægge sundhedsminister Astrid Krag at nedsætte en ekspertgruppe eller kommission, der kan kigge på den danske atomaffaldshåndtering.

Det er anden gang på bare to måneder, at borgergruppen Morads forlanger en kommission. I november skrev de til sundhedsministeren første gang. Men ifølge Morads blev forslaget afvist.

Nu går gruppen så en anden vej. Nu appellerer de folketingets partier og håber, at de vil pålægge ministeren at nedsætte en kommission.

- Uden et sådant tiltag får man ikke den faglige second opinion, der er nødvendig for at kunne vurdere, om den danske atomaffaldsproces er blevet håndteret forkert. En strategisk miljøundersøgelse eller VVM-redegørelse - der i øvrigt under alle omstændigheder er obligatorisk - vil ikke kunne levere grundlaget for en sådan second opinion, siger Anders Rask der er formand for Morads Skive.

Der er i alt fem afdelinger af Morads, som kæmper mod placeringen af atomaffald i henholdsvis Kerteminde, Skive, Struer og på Lolland og Bornholm.