Zirkus Nemo er havnet midt i VM-land: - Vi føler os som de små

​TV MIDTVEST har mødt Zirkus Nemos direktør, Søren Østergaard, der ufrivilligt er landet midt i VM-festlighederne i Herning.

Flagene på toppen af Zirkus Nemo-teltet blafrer livligt i den sommerlige vind midt på den jyske hede. De peger væk fra Boxen, hvor verdensmesterskabet i ishockey lige nu afvikles for fuld udblæsning. Måske af netop den grund.

For der er ishockey-stormvejr i Herning lige nu. På den gode måde. Det erkender Zirkus Nemos direktør, Søren Østergaard, der pænt må kæmpe med om publikumsinteressen ovre på sin side af Kaj Zartows Vej.

Det er nemlig ikke muligheder, der mangler, hvis man går og higer efter oplevelser i Herning i disse dage. Og så må man, selv som cirkusdirektør, finde sig i, at hele Danmarks ishockey-nationalarena for en stund kaster lange skygger om sig.

- Vores telt virker lige pludselig lille i forhold til Boxen, så vi kommer til at føle os som de små, når man er omringet af alt det ishockey. Det er lidt kaotisk, men det er samtidig fantastisk. Jeg elsker det, og jeg synes, det er vildt sjovt, men vi kan godt mærke, at vi ikke er alene herude, siger Søren Østergaard, da TV MIDTVEST møder ham i hans skurvogn ude foran cirkusteltet, der kan rumme 600 mennesker.

Zirkus Nemo-direktør, Søren Østergaard, er havnet midt i VM-festen.
Zirkus Nemo-direktør, Søren Østergaard, er havnet midt i VM-festen.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

- Jeg tror ikke, det kommer til at ødelægge noget for os. Vi har allerede solgt flere biletter end sidste gang, vi var i Herning, så sådan skal man også huske at kigge på det. Det er sjovt at opleve knudepunktet herude. Som cirkusdirektør ville jeg normalt sige, at det var bedre, hvis vi lå helt alene, og alle kom for at se os, men jeg synes faktisk, det er sjovt at være med i sådan et fantastisk arrangement. Det er dybt imponerende med logistikken og det hele. Nu kan vi tage den historie med os fremover: At vi var med, da der var VM i ishockey i Herning.

Så landskamp i Boxen – og måbede over stjernerne

Det er ikke en bevidst del af planlægningen, at Zirkus Nemo skulle lægge vejen forbi Herning midt under VM i ishockey. Det var af logistiske årsager. Det var ganske enkelt nu, det passede ind i planlægningen.

Ishockeyfeberen kan Søren Østergaard ikke mærke endnu. Han har i stedet Zirkus Nemo-feber. Direktøren har dog alligevel vovet sig over på den anden side af vejen, hvor han i mandags sad med blandt de 10.800 andre tilskuere, der overværede Danmarks 7-1 nederlag til Canada.

- Jeg håbede, Danmark ville score et mål mere. Men man kunne bare sidde og nyde stjernerne fra Canada. De var superhurtige på skøjterne og vanvittig dygtige. Det var sjovt at se sådan nogle verdensstjerner. Hold op, hvor de spillede godt. Jeg var meget imponereret over dem, fortæller Søren Østergaard, der ikke kommer til at se flere danske kampe i denne omgang.

Boxen og Danmarks kampe er kun en kort gåtur væk, men Søren Østergaard når ikke at se flere kampe, selvom lysten er der. Arbejdet kalder i Zirkus Nemo.
Boxen og Danmarks kampe er kun en kort gåtur væk, men Søren Østergaard når ikke at se flere kampe, selvom lysten er der. Arbejdet kalder i Zirkus Nemo.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

- Jeg har ikke nok tid til at følge med. Desværre. Jeg når det simpelthen ikke. Det havde været sjovt, hvis jeg havde haft tid til at se en enkelt eller to kampe mere mod nogle af de hold, hvor Danmark har chancen for at vinde.

- Herning skulle ikke tro, de var noget

Interessen for ishockeyen har han altid haft. I barndomsbyen fulgte han Esbjerg tæt i den bedste danske række, og siden dengang har han holdt fast i at følge med. Uden at være fanatisk omkring det. Men resultaterne skal alligevel tjekkes i ny og næ.

Derfor kender han også kun alt for godt til rivaliseringen mellem ishockeyen i Esbjerg og Herning.

- Esbjerg var jo det rigtige storhold dengang, og så skulle Herning ikke tro, de var noget, griner Søren Østergaard.

Selvom Søren Østergaard er født i Esbjerg, kan han godt unde Herning VM-værtskabet.
Selvom Søren Østergaard er født i Esbjerg, kan han godt unde Herning VM-værtskabet.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Gør det en lille smule ondt i Esbjerg-hjertet, at det store mesterskab er kommet til Herning?

- Slet ikke. Overhovedet ikke. Tværtimod. Alle de store ishockeyhelte er her fra, så det gør overhovedet ikke noget, at Herning har mesterskabet. Sådan har jeg det slet ikke.

- Vi ses i kvartfinalen, Danmark

VM-gruppespillet går nu ind i sin sidste fase, og selvom Søren Østergaard ikke får tid til at følge den resterende del af de danske opgør, er han optimisk på Danmarks vegne.

Derfor er rådet fra cirkusdirektøren til det danske landshold simpelt:

- De skal tage sig sammen og tro på sig selv. De er skide gode. Jeg synes, de spiller godt. Også mod Canada, selvom de tabte stort. De skal bare tro på det.

- Vi ses i kvartfinalen, Danmark.

Zirkus Nemo giver shows i Herning frem til lørdag den 12. maj.