Melodi Grand Prix: X factor-Sigmund fra Sørvad på scenen i Herning

Der er flere celebre deltagere i årets felt, der skal kæmpe om at repræsentere Danmark til Eurovision. En af dem er fra Sørvad. 

Den 23-årige sanger fra Sørvad har altid drømt om at deltage i Dansk Melodi Grand Prix, og det går snart i opfyldelse, når han skal på scenen med sangen "Say My Name".
Den 23-årige sanger fra Sørvad har altid drømt om at deltage i Dansk Melodi Grand Prix, og det går snart i opfyldelse, når han skal på scenen med sangen "Say My Name".
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Når Danmark til maj skal dyste i det internationale melodigrandprix, Eurovision, i Tel Aviv i Israel, kan det være et kendt dansk navn, der skal forsøge at vinde det hele.

Blandt årets deltagere er "X Factor"-semifinalisten Sigmund fra Sørvad ved Holstebro.

Den 23-årige sanger har altid drømt om at deltage i Dansk Melodi Grand Prix, og det går snart i opfyldelse, når han skal på scenen med sangen "Say My Name".

Musicalsanger fra Herning

Og Sigmund får selskab af endnu en sanger fra den midt- og vestjyske landsdel. Sangeren Rasmus Faartoft fra Herning har baggrund i musicalverdenen, men stiller op til melodigrandprixet under eget navn med sangen ”Hold my Breath”.

De to sangere her fra landsdelen får selskab af flere kendte artister - blandt andre sangerinden Julie Berthelsen. Den 39-årige sangerinde har erfaring med sangkonkurrencer og fik sit store gennembrud, da hun kom på andenpladsen i "Popstars" i 2002.   

Herning vært for femte gang

For femte gang i historien er Herning vært for Dansk Melodi Grand Prix, når Jyske Bank Boxen den 23. februar danner ramme om showet.

Og i Herning glæder borgmester Lars Krarup sig til igen at være værter for Danmarks største sangkonkurrence:

- I Herning Kommune har vi efterhånden en del gode erfaringer med at være Grand Prix By, og igen i år sætter vi alle sejl til for at skabe den helt rigtige Grand Prix-stemning, så vi glæder os helt vildt til at byde danskerne velkommen til Herning Kommune til både Melodi Grand Prix og MGP, siger Lars Krarup til DR.

 I spidsen for showet står tv-værten Kristian Gintberg og tidligere melodigrandprix-vinder Johannes Nymark.