Henriks video gjorde ham kendt i udlandet: - Wow, det er jo dig

En kærlighedsvideo dedikeret til Taiwan har gjort Henrik Matzen til en kendt mand i det asiatiske land med 23 millioner indbyggere.

Henrik Matzen har været i det nationale morgenshow på TV i forbindelse med sin video.
Henrik Matzen har været i det nationale morgenshow på TV i forbindelse med sin video.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

I Silkeborg er Henrik Matzen en helt almindelig mand. Her kan han gå en tur i fred og ro. Det er straks en anden sag, når han bevæger sig rundt i Taiwan. Her er Henrik Matzen et velkendt ansigt.

Han har været i det nationale morgenshow på TV og i stort set alle landets medier, fordi han i sin fritid har lavet en video, der viser kulturen i landet. Da han første gang delte den i maj sidste år, gik det hurtigt med at blive et kendt ansigt, selvom det slet ikke var hensigten.

- Så tager det bare fart derfra, hvor medierne tager fat i den og begynder at kontakte mig. De vil gerne dele videoen og interviewe mig. Så det var i løbet af de 48 timer, at det eksploderede, siger Henrik Matzen.

Bliver stoppet på gaden

Det er ikke kun medier i Taiwan, der har taget godt imod videoen, som er en form for kærlighedserklæring til landet.

Når Henrik Matzen går på gaderne i Taiwan, kan tilfældige forbipasserende godt finde på at stoppe ham, fordi de kan genkende ham. De vil gerne sige tak.

- Det er forskelligt, hvordan de reagerer. Hvis de er generte, kan de godt finde på at tage et billede i smug. Hvis de er mindre generte, så kan de godt finde på at udbryde: ”Wow, det er jo dig, det er jo dig. Det er ham med videoen”, siger Henrik Matzen.

Henrik Matzen ses her i et tv-indslag i Taiwan.
Henrik Matzen ses her i et tv-indslag i Taiwan.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Har fået stor opgave

Henrik Matzen har filmet videoen i sin fritid og ikke fået noget for det økonomisk. Men han kan godt forberede sig på, at det ændrer sig.

Sammen med sin partner i Danmark, der har redigeret videoen, skal han lave landets næste officielle turistfilm for Taiwan Turism og EVA Air, som er et af landets største luftfartsselskaber.

- Det er jo en drøm. Det er ikke noget, vi havde forventet. Men der ligger måneder med hårdt arbejde for at lukke de her aftaler. Men når det så endelig lykkes, så er det jo en fantastisk følelse, siger Henrik Matzen.

Derfor kan han fortsætte med sin mission om at vise resten af verden, hvor smuk, han synes, Taiwan er.

2:23
Henrik Matzen fortæller i dette indslag om sin historie med videoen, der har gjort ham kendt i Taiwan.