World Cup truet af aflysning

Hvis Thisted Kommune ikke spytter mere i kassen, overvejer Friends of Cold Hawaii at aflyse årets afdeling af det store surf-stævne.

Windsurferne i foreningen Friends of Cold Hawaii i Thy har i lang tid haft et godt forhold til Thisted Kommune.

Men nu er parterne kommet så meget på kant, at det store World Cup-stævne til september risikerer at blive aflyst.

Striden drejer sig om, hvor meget Thisted Kommune skal give foreningen i støtte. Sagen behandles på et møde i kommunalbestyrelsen tirsdag aften. Kommunen lægger op til at give 350.000 kroner, men det er ikke nok for Cold Hawaii, som gerne vil have 500.000 kroner.

Og hvis kommunen ikke hæver beløbet, risikerer den danske afdeling af World Cuppen altså at blive aflyst i år.

- Så kan det være, at vi må springe et år over. For det kan ikke lade sig gøre, hvis ikke vi har et stort grundbeløb at starte ud fra, siger formanden for Friends of Cold Haiwaii, Finn Jorsal.

Han understreger, at foreningen i forvejen henter et stort beløb fra private sponsorer.

Et spørgsmål om at prioritere

Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen siger, at det i sidste ende er et spørgsmål om at prioritere kommunens ressourcer. Hun understreger, at kommunen nu i fem år har støttet World Cup-arrangementet.

Til udsigten til at det store surf-stævne bliver aflyst, siger hun.

- Jeg kan jo ikke forestille mig, at det er de 150.000 kroner fra eller til, der er afgørende for, om man kan gennemføre World Cuppen.

Interview med formanden for Friends of Cold Hawaii, Finn Jorsal:

Interview med Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen:

Foreningen "Friends of Cold Hawaii" mener ikke kommunen betaler nok til Surfernes World Cup. Det mener kommunen, at den gør.