Wilbek overtager Krarups plads i Kommunernes Landsforening

Efter 13 år i Kommunernes Landsforening, giver Lars Krarup nu pladsen videre til en anden midtjysk borgmester.

Efter 13 år forlader Lars Krarup nu Kommunernes Landsforening.
Efter 13 år forlader Lars Krarup nu Kommunernes Landsforening.
Foto: Uffe Bregendahl, TV MIDTVEST

Efter mange år i bestyrelsen for Kommunernes Landsforening stopper Hernings borgmester, Lars Krarup, som medlem af bestyrelsen. Hans afløser bliver Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek.

- Det bliver for mig en ny og spændende udfordring, og der ligger mange spændende opgaver forude. Allerede efter folketingsvalget, skal der jo for eksempel forhandles økonomi med Regering og KL for det kommende år, siger Ulrik Wilbek.

Lars Krarup havde egentlig planer om at udtræde af KL allerede ved kommunalvalget i november 2017, men sådan blev det ikke. Nu stopper han, fordi han, med sine 13 år i bestyrelsen, synes han har taget sin tørn i KL.

- Der er mange komplekse sager i KLs bestyrelse, og derfor aftalte Martin (KLs næstformand samt gruppeformand for Venstre i KL) og jeg, at jeg skulle tage en tørn i en passende periode også i denne valgperiode. Nu er Erik Flyvholm landet godt i bestyrelsen og har været ”årshjulet igennem”, ligesom Ulrik Wilbek, min suppleant til bestyrelsesposten, er kommet godt i gang i Viborg. Så nu er tiden inde. Jeg er faktisk, med mine godt 13 år i bestyrelsen, den person blandt de 17 bestyrelsesmedlemmer i KL med den længste anciennitet. Så jeg synes egentlig, at jeg har taget min tørn for kommunestyret i en af Danmarks vigtigste interesseorganisationer, siger Lars Krarup.  

1:11
Hør hele Lars Kraups forklaring på, hvorfor han forlader KL.