Wilbek er vred: Landsholdet mister to samlingsdage

Flensburg Handewitt holder på sine landsholdsspillere, fordi de er for hårdt belastet. - Det forekommer meget mærkeligt, siger DHFs sportschef.

Ulrik Wilbek

De danske håndboldherrer får kun en enkelt dag sammen inden fredagens træningskamp mod Tyskland i Køln.

Det var ellers meningen, at samlingen skulle være begyndt på tirsdag, men nu har den tyske bundeligaklub Flensburg Handewitt meddelt, at den først vil frigive sine spillere på torsdag - og det forstår sportschefen i Dansk Håndbold Forbund, Ulrik Wilbek fra Viborg, ingenting af.

- Det virker meget mærkeligt, at Flensburg ikke vil frigive spillerne, for det tyske landshold mødes allerede på mandag, og alle de andre tyske klubber har indgået på de vilkår. Klubben har kendt til planen siden 8. juli sidste år, så at de først kommer med udmeldingen nu, hvor alle flybilletter og overnatninger for længst er bestilt – det forekommer meget mærkeligt, siger Wilbek i en pressemeddelelse fra DHF.

Flensburg Handewitt begrunder ifølge DHF sin beslutning med, at spillerne er for hårdt belastet, og da klubben har fem danske landsholdsspillere (Rasmus Lauge, Henrik Toft Hansen, Anders Eggert, Lasse Svan og Kevin Møller) har forbundet altså valgt at udskyde samlingen.

- Vi har været tvunget til at aflyse den planlagte træningssamling i Kronau, og det er klart, at det ødelægger en stor del af vores forberedelser, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Ændringen betyder, at landsholdet nu tager direkte til Køln på torsdag. Lørdag morgen går turen til Herning, hvor holdet er samlet frem til OL-kvalifikationsturneringen i Jyske Bank Boxen den 8. til 10. april.