Weekendens vejr bliver både koldt, vådt og gråt

Der er ikke mange solstrejf i vente den kommende weekend. Vejret bliver en trist fornøjelse.

Det bliver en både kold og våd tur i skoven, hvis du vil have et blik af påskeharen i løbet af weekenden.
    
For modsat sidste weekend, hvor der var tocifrede varmegrader og høj sol mange steder i landet, så bliver den kommende weekend det præcist modsatte.
    
Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Frank Nielsen, der ikke ser mange lyspunkter i weekendens vejrudsigt.
    
- Man skal nyde fredagen, for det bliver nok den bedste dag i løbet af weekenden. Natten til lørdag kommer der er lavtryk ind over landet, og det indeholder regn, siger han.
    
Derfor starter lørdagen med regn og byger fra nord, der breder sig til resten af landet. Der er dog et spinkelt håb om opklaring i løbet af dagen, der måske vil kunne sende en solstråle frem.
    
- Det eneste positive, der er at sige om vejret i påsken, er, at det ikke kommer til at blæse ret meget.
    
- Det må betegnes som en påske-øv-dag. Temperaturen bliver fem til ti grader. Fem nok i Vendsyssel og måske ti i Syddanmark. Det er ikke nogen prangende påske og bestemt ikke til havevejr, men mere til påskefrokost-vejr.
    
Søndag fortsætter det grålige vejrbillede, hvor slud, byger og skyer vil danne de fysiske rammer for påskedag.
    
- Der kommer et lavtryk, der passerer os nord fra, men det tager kold luft med fra Norge og Sverige, så søndag bliver en dag uden ret meget sol, men med byger, hagl og slud. Temperaturen lander nok igen på en fem til otte grader, siger Frank Nielsen
    
Og skulle man tro, at weekenden ville slutte med en vejrgave, så bliver det en kold én af slagsen.
    
Nattefrosten vender tilbage. Søndag slutter også med slud og byger.
    
Selv om vejret måske kan virke koldt midt i april, så er det faktisk ikke så unaturligt, at påskevejret arter sig, som det gør.
    
- For årstiden er det en smule under, hvad vi er vant til, men det er ikke nogen sjældenhed. Faktisk er det nemmere at få sne i påsken end i julen statistisk set, slutter Frank Nielsen.