Weekenden begynder med snebyger og slutter med opklaring

Glatte veje og enkelte snebyger bliver optakt til weekend, der sluttes af med tør og solrig søndag.

Sne paa bil.jpg

Den kommende weekend byder på en blanding af regn- og snebyger, en frostklar nat og gode solchancer på søndag.
    
- Det vil være skyet, og der kommer også byger, der kan falde som slud flere steder, siger Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). 

    
Bilister skal fredag morgen være varsomme, når de bevæger sig ud i trafikken.
    
- Man skal være meget opmærksom på, at vejene kan være temmelig glatte, og der ligger såkaldt sort is mange steder, siger Trine Pedersen.

Snevejr fredag aften
    
I løbet af fredagen vil det tynde ud i bygerne, og især den nordlige del af landet vil få solen at se.
    
- Ud på aftenen vil de byger, der er tilbage, nok mere og mere falde som sne, siger Trine Pedersen.
    
Natten til lørdag bliver en frostklar en af slagsen i det meste af landet, hvor temperaturen vil falde til omkring fem graders frost. Det bliver optakten til en lørdag, hvor vestjyderne kan se frem til mere sne.
    
- Lørdag vil byde på byger ved Vestkysten, og de vil falde som sne. De øvrige dele af landet vil få lidt eller nogen sol, og dagtemperaturen når op omkring fem graders varme, siger Trine Pedersen.
    
Og solen får lov til at spille en dominerende rolle på tredje adventssøndag, hvor temperaturen kan nå op på seks graders varme.
    
- Søndag drejer vinden om i vest og sydvest, og der er god mulighed for, at det bliver en dag med en del sol, og det bliver stort set tørt, siger Trine Pedersen.
    
/ritzau/