VUC-forstander: Jeg var tryg ved situationen

Forstander på VUC i Holstebro Gert Jensen var tryg ved politiets håndtering af situationen, da skolen blev udsat for trusler.

Gert Jensen

Ledelsen på uddannelsesinstitutionen VUC i Holstebro valgte at gennemføre undervisningen til trods for trusler mod skolen på internettet. Forstander Gert Jensen blev informeret om situationen af politiet, som ikke fandt nogen grund til at lukke skolen.

- Jeg snakkede med de to betjente fra morgenen af, og det gjorde, at jeg følte mig godt rådgivet og havde ro på, siger Gert Jensen til TV Midtvest.

Efter at have talt med politiet gik forstanderen rundt i klasserne og informerede ansatte og kursister om situationen.

- Vi havde en hel masse ansatte og kursister, som var urolige, så vi forsøgte at berolig dem ved at gå rundt i klasserne og orientere dem om situationen. Det er selvfølgelig en svær situation med det, der lige er sket i Paris, men vi har prøvet at få ro på, og det kom der ret hurtigt, siger Gert Jensen.

Selvom forstanderen forsøgte at gøre eleverne trygge på skolen, skønner han, at over halvdelen af eleverne tog hjem.

- Jeg har sagt, at hvis man er bange for at være her, så skal man selvfølgelig ikke være her i dag. Men vi har prøvet at signalere, at de trygt kunne blive her, siger Gert Jensen.