Vrede i Hurup: Aflyser grand prix-fest

Arrangørerne af stor grand prix-fest i Hurup mener, at DR løber fra en aftale. En misforståelse, lyder svaret.

111212_Grand_Prix-plakat.jpg

Danmarks Radios arrangører af det danske Melodi Grand Prix 2013 er ikke i høj kurs i Sydthy.

Hurup skulle sammen med seks andre byer fungere som en slags medværter til grand prix´et, der afvikles i Boxen i Herning den 26. januar - men de syv byer er blevet så vrede på Danmarks Radio, at de nu helt har valgt at aflyse deres del af festen.

- DR er efter vores opfattelse begyndt at løbe fra aftalerne, siger formanden for det lokale grand prix-udvalg Henrik Pedersen til TV/MIDT-VEST.

De syv byer besluttede at trække stikket, da de fik at vide, at DR formentlig ikke vil stille om til de lokale fester under udsendelsen.

- Det var ellers en del af aftalen, og en del af hele det grundlag, som vi har lavet vores arrangement på, siger Henrik Pedersen.

DR: En stor misforståelse

Chefen for DR Salg, Anders Kjærsgaard, beklager, at de syv byer føler sig snydt og siger, at der er tale om en misforståelse.

- Vi har aldrig lovet, at der ville blive transmitteret direkte fra de syv byer. Det var ikke en del af den festpakke, som vi gik ud med, siger Anders Kjærsgaard.

Han mener, at fejlen er opstået i kommunikationen mellem byerne og den partner, som DR samarbejdede med om festerne.

- Nu arbejder vi på at samle enderne for at se, om vi ikke kan lave en løsning, som kommer flest muligt til gode, siger DR-chefen uden at ville komme ind på, hvad sådan en løsning kan indebære.

Hurup havde ellers satset på, at grand prix-aftenen kunne være med til at sætte Thy på landkortet. Flere kendte kunstnere skulle optræde, og 600 gæster var inviteret til spisning i hallen.

2:06
Arrangørerne føler sig svigtet af Danmarks Radio, og har nu aflyst den store fest der skulle være holdt for 1250 mennesker.