Vrede fans: Ville ind til spillerne efter kampen

50-60 Viborg-fans ville efter nedrykningen i aftes have fat i spillerne. Politiet måtte sende al disponibelt mandskab til stedet.

Politiet måtte sende al disponibelt mandskab til Viborg for at få styr på de vrede fans.
Politiet måtte sende al disponibelt mandskab til Viborg for at få styr på de vrede fans.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Kampen mellem Viborg FF og Helsingør i aftes endte på flere måder kaotisk for klubben.

Udover at ryge ud af Alka Superligaen efter at måtte nøjes med 2-2 mod FC Helsingør, måtte kampens kontrollører tilkalde politiet for at få hjælp til at standse vrede fans, efter kampen.

- 50-60 fans ville ind og have fat i deres egne spillere i spillerafsnittet under tribunen, efter kampen. Så vi måtte rykke ud med al disponibelt mandskab, forklarer vagtchef Henrik Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Flere fans havde dækket deres ansigter til for ikke at blive genkendt.
Flere fans havde dækket deres ansigter til for ikke at blive genkendt.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

 

Tumulten skete klokken 20.41, efter kampen og flere patruljer havde deres hunde ud af bilerne. Det hjalp. Efter et stykke tid tog fansene derfra.

- Vi stillede os imellem og så fik de besked på at slappe af, forklarer Henrik Nielsen, som pointerer, at det er uvist, hvad fansene ville med spillerne.

-  Vi ved jo ikke, om de havde tænkt sig at slå på spillerne. Det er jo ikke sikkert. Men det var åbenbart ikke nok at buhe.

Ingen blev anholdt efter kampen, men to mænd fra Viborg blev sigtet for at have maskeret sig med tørklæde, for mund og næse. Begge fra Viborg. 

Direktør: Der er en klar grænse for, hvor langt, man kan gå

VFF direktør Morten Jensen har på nuværende tidspunkt endnu ikke har fuld klarhed over, hvad der præcist skete i aftes efter kampen.

- Der var en dårlig stemning. Det var jo en giga fiasko. Så jeg forstår udmærket, der var frustration. Men der er selvfølgelig en grænse, siger Morten Jensen og fortsætter.

- Det er enormt vigtigt, at man respekterer alle dem, der er omkring klubben. Både tilskuere og fans. Men der er en klar grænse for, hvor langt man kan gå. Man må gerne konfrontere spillerne, men når man begynder at ville ned i omklædningsrummet, så er det for meget, understreger han.

Udover at finde ud af, hvordan klubben håndterer den uventede nedrykning, så skal han nu også finde ud af, hvad der egentlig skete efter kampen, i aftes.

Bare en del af jobbet

Tumulten blev også bemærket af spillerne, der efter kampen sagde til Ritzau:

- Jeg kunne høre, der var tumult udenfor, men der var ikke nogen inde i vores omklædningsrum. Det er bare en del af det job, jeg har, siger cheftræner Johnny Mølby og suppleres af anfører Jonas Kamper:
    
- Jeg er sindssygt ked af det på fansenes, klubbens og trænerens vegne. Jeg er chokeret og rystet over vores præstation, siger Viborg-anføreren.