Vrede borgere vil beholde akutbil

Sure lemvigere med borgmester Erik Flyvholm i spidsen råber nej til planerne om at spare kommunens akutlægebil væk. Det til trods for, at bilen i gennemsnit kun kører 1,8 gange i døgnet.

akut040515.jpg

Den bliver kun kaldt ud knap to gange i døgnet. Alligevel vil borgere og politikere i Lemvig beholde akutlægebilen.

Høringsfristen slutter i denne uge. Men i Lemvig er de klar til at kæmpe mod det, de kalder løftebrud og hasardspil.

- Vi mener helt klart, at det handler om aftaler. Som følge af, at man har valgt at lægge supersygehusene, hvor man gjorde, skulle man også skabe tryghed i lokalområderne, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Region Midtjylland skal spare 700 millioner kroner, og det ser ud til at gå ud over akutlægebilen i Lemvig, som kun kører 1,8 gange i døgnet i gennemsnit.

- Det er svært at forudsige, hvornår ulykkerne sker, så det er en tryghed, der bliver fjernet. Og det vil være en stor utryghed for os, hvis bilen ikke er der mere, siger Sanne Nikolajsen, som har startet en underskriftsindsamling for bevarelse af akutlægebilen i Lemvig.

Med den i hånden går hun til kamp mod regionens spareforslag.

- Jeg håber, det kan bruges som et redskab for vores politikere til at forhandle på plads, at det her ikke skal gennemføres.

Knap 3000 har indtil nu bakket hende op, og opbakning er der også at hente på rådhuset. Her sidder borgmester, sundhedsdirektører og kommunikationsfolk lige nu og skriver deres svar på tiltale.

- Man bliver nødt til at forholde sig til, hvorfor den her akutbil er kommet. Den er jo sat ind i stedet for noget andet, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Akutlægebilen flyttes i følge regionen alene til Struer for at kunne sikre en bredere dækning så flere får gavn af bilen.

2:20
En afskaffelse af akutlægebilen i Lemvig vil skabe utryghed. Borgmesteren kalder forslaget et løftebrud.