Vostrup-forstander om lukning: Det er trist

Vostrup Efterskole i Tarm lukker, fordi efterskolen ikke har nok elever til skoleåret efter sommerferien.

vostrup_henrik.jpg
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Vostrup Efterskole i Tarm lukker, fordi efterskolen ikke har nok elever til skoleåret efter sommerferien.

Det betyder, at forstander Henrik Munch Søndergaard har haft sin sidste arbejdsdag på efterskolen, der har eksisteret siden 1990.

- Alting har en ende. Jeg har nydt at være forstander i de her bygninger. Det er virkelig nogle rigtig dejlige rammer, og det er ikke noget gammelt lort, så der må være andre, der kan få glæde af det, håber han.

Satsede på comedylinje

Efterskolen har i flere år været kendt for at gøre alt det efterskoler gør for at skille sig ud med målrettede tilbud til de unge.

Derfor har efterskolen i flere år brandet sig på særlige linjer med en musiklinje og en teaterlinje for at finde en niche, der ku lokke flere elever til.

Og som seneste tiltag havde skolen gjort klar til en comedylinje, der skulle åbne i det nye skoleår. Med komikeren Carsten Eskelund som gæsteunderviser på det nye fag.

Skolen regnede med, at tiltrække 15 kommende komikere, men kun 3-4 elever meldte sig til linjen. Og kun 34 elever i alt var skrevet op til næste skoleår, selvom skolen har plads til 81.

- Det helt simple vilkår er jo, at hvis man ikke har formået at ramme de unge, med det man tilbyder, så får man ikke sin skole fyldt op, og det er Vostrup jo ikke den første efterskole, der har måtte sande, siger Troels Borring, der er formand for efterskoleforeningen.

Hårdt arbejde lønnede sig ikke

Det netop afsluttede skoleår blev enden på musik- og teaterefterskolens historie. Og det er der en god forklaring på, lyder det fra Efterskoleforeningens formand. 

- Hvis du kigger dig rundt omkring, kan du se mange udbud, og når det så alligevel ikke lykkes, så det er jo grundlæggende fordi, at man ikke har ramt den frekvens, som de unge man gerne vil have, de befinder sig på.

For Vostrup Efterskole har kampen om eleverne været svær. Og nu erkender de altså, at slaget er tabt. 

- Det har været meget hårdt at arbejde 100 procent, og at det så ikke lønnede sig i det forår her. Så det er selvfølgelig utrolig trist, siger Henrik Munch Søndergaard.

Efterskolens ledelse håbede til det sidste, at de kunne fortsætte med at drive efterskole også i det kommende skoleår. Derfor er det heller ikke afgjort, hvad der skal ske med bygningerne.

 

2:01