Vorupør får nationalpark-center

Så har bestyrelsen for Nationalpark Thy endelig besluttet sig for en placering af et nyt nationalpark-center.

Nationalpark Thy.jpg

Efter længere tids diskussion ligger det nu fast, at det bliver Nr. Vorupør, der skal huse et nyt velkomstcenter for Nationalpark Thy.

- Vi har lagt vægt på at placere centerbygningen i et bysamfund. På et sted med mulighed for to fordøre - en del byen og en til naturen, siger bestyrelsesformanden i Nationalpark Thy, Ejner Frøkjær.

Der var til det sidste syv muligheder i spil for det kommende velkomstcenter. To placeringer i Klitmøller, en ved Bøgested Rende, en ved Stenbjerg og tre ved Nr. Vorupør.

Bestyrelsen valgte en placering nord for landingspladsen, hvor der på den ene side er adgang til klitterne og til den anden til byen.

Prisen er stadig ukendt

- Vi har været på inspirationstur til nationalparker i England, hvor vi kunne se, hvor vigtigt det er, at en centerbygning ligger i en by, så man også får fat i strøgkunder, siger Ejner Frøkjær.

Bestyrelsesformanden siger, at centerbygningen vil være en realitet inden udgangen af 2016. I første omgang skal der laves aftaler med lodejerne, hvilket i dette tilfælde vil sige staten og kommunen. Derefter skal der skaffes penge i form af fondsmidler.

Der er endnu ikke lagt et budget for den kommende centerbygning.