Vorupør bliver værtsby for VM i surf

Vorupør er valgt som værtsby for næste års VM i paddle surf, som afholdes sammen med København.

Fiskerlejet Vorupør, der ligger 25 km sydvest for Thisted, skal sammen med København lægge by, sand, vand og bølger til den største satsning i dansk surfings historie.

Valget er faldet på Vorupør, fordi chancerne for at få de rigtige forhold på vandet er gode. Samtidig er infrastrukturen god med flere parkeringspladser og større overnatningskapacitet.

- Vi og vore partnere har over en længere periode været i dialog med det internationale surfforbund, ISA, om det bedst egnede venue i Thy. Vi er ikke i tvivl om, at det er Vorupør, hvor vorupøringne har vist stor vilje og imødekommenhed overfor den opgave, det er at gennemføre et VM. Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet, siger Finn Jorsal, formand i Friends of Cold Hawaii, der står bag begivenheden.

I Vorupør har man også svært ved at få armene ned.

- Vi er utrolig stolte af, at valget er faldet ud til vores fordel. COPENCOLD HAWAII er dén største vandsportsbegivenhed til dato i vores område. Det bliver en kæmpe opgave, men også en fantastisk oplevelse og erfaring for os. Vi glæder os til at være en del af det hold, der bringer VM i SUP til Europa for første gang nogensinde, siger Søren Jensen fra Vorupør Erhvervsforening.

Verdensmesteren glæder sig

Den nykårede verdensmester i StandUp Paddleboarding (SUP), Casper Steinfath fra Klitmøller, glæder sig til at forsvare sin position på hjemmebanen i Thy.

- Jeg glæder mig som et lille barn til at forsvare min VM-titel på hjemmebane. Jeg har surfet masser af gange i Vorupør, som er et helt særligt spot på Cold Hawaii-kysten. Det bliver nervepirrende, men også super sjovt, når forhåbentlig rigtig mange danskere – først og fremmest thyboer – skal være med til at bære mig og resten af det danske hold frem. Det bliver stort, og jeg har allerede sommerfugle i maven bare ved tanken, siger Casper Steinfath.

VM i SUP afholdes fra den 1.-10. september 2017. 300 atleter fra ca. 50 lande deltager.

Begivenheden bliver delt mellem Cold Hawaii og København. En del, long distance race (20 km), afholdes i inderhavnen i København, mens de andre dele af konkurrencen, technical race, wave og relay, afvikles i Cold Hawaii. Derfor har arrangørerne valgt at kalde begivenheden for COPENCOLD HAWAII.