Voldtægtssigtet nægter tvang

I en sag om voldtægt blev en 18-årig mand fra Holstebro i dag varetægtsfængslet i 14 dage. Han erkender at have haft sex med kvinden, men nægter, at han tvang hende.

Voldtaegt_Enghaven_Holstebro.jpg

En 18-årig mand er varetægtsfængslet for nytårsnat at have voldtaget en 24-årig kvinde. Den 18-årige opsøgte fredag morgen selv politiet, men nægter sig skyldig i voldtægt.

- Han erkender, at de har haft seksuel omgang, men han nægter, at det er sket under tvang, eller at han har været voldelig.

Det fortæller anklagefuldmægtig, Ninna Kylkjær, fra Midt- og Vestjyllands politi, der var anklager ved grundlovsforhøret.

Episoden har fundet sted ved Enghaven i Holstebro midtby (billedet). Her har den 18-årige mand, der er tyrkisk statsborger, efter kvindens udsagn taget halsgreb og voldtaget hende.

Han er nu varetægtsfængslet i to uger, mens politiets arbejde fortsætter.

- Der er nogle efterforskningsskridt, som han ikke må kunne påvirke - fx vidner eller den 24-årige kvinde. Derudover skal der sikres DNA-spor og beviser, og så skal de undersøge, om der kan være videoovervågning på stedet, der kan hjælpe til opklaring af sagen, slutter Ninna Kylkjær.

Varetægtsfængslingen kan efter de to uger forlænges, hvis politiet finder det nødvendigt.