Voldtægtssag: Det skete i privat hjem

Retssagen, hvor en ung pige fra Thy sidste år blev voldtaget, begyndte mandag i Vestre Landsret.

Offerets mor, Charlotte Ellinor Hove, håber, at sagen snart får en afslutning, så familien kan komme videre.
Offerets mor, Charlotte Ellinor Hove, håber, at sagen snart får en afslutning, så familien kan komme videre.
Foto: Carsten Mortensen

Mandag begyndte retssagen, hvor en mod en fyrreårig mand, som er tiltalt for at have begået voldtægt  sidste år.
I landsretten kom det frem, at voldtægten ifølge anklagen skulle være sket i et privat hjem efter en fest, men den tiltalte 40-årige mand, der også er fra Thy, har hele tiden nægtet sig skyldig.

- Både i grundlovsforhøret, efterfølgende i byretten i Holstebro og det er også min klients påstand i dag ved landsretten, siger Bjarne Vium, Forsvarsadvokat, Holstebro.

Det er derfor, at sagen nu er havnet i landsretten, der i de kommende dage skal tage stilling til vidneforklaringer og beviser i sagen. Pigens mor ser, om nogen, frem til en afgørelse.

- Det er lidt hårdt. Vi har ikke sovet så meget i nat, men det er godt at nå hertil - vi trænger til en afslutning, siger Charlotte Ellinor Hove, Mor til offer, Hurup.

Voldtægten skete i privat hjem

Pigen skulle angiveligt være blevet voldtaget to gange en oktobernat, sidste år. 

- Hun har haft det rigtig skidt. Humøret har kørt meget op og ned, så det har været rigtig svært, siger Charlotte Ellinor Hove, Mor til offer, Hurup.

I retten virkede den 40-årige mand rolig, men undervejs rystede han flere gange på hovedet når anklageren forklarede detaljer fra sagen, eller når vidner fortalte, hvad de havde oplevet. Den tiltalte mener, at hele voldtægten er det pure opspind og at offeret lyver.

- Det er min klients holdning, at han skal frifindes for de tiltaler der er for voldtægt, det er selvfølgelig det, der er håbet i dag, siger Bjarne Vium, Forsvarsadvokat, Holstebro.

I byretten blev manden idømt 3,5 års fængsel. Den 40-årige blev blandt andet dømt, forbi en dna-prøve viste, at det var hans sæd, der blev fundet på pigen ved den efterfølgende undersøgelse. De beviser blev også brugt i landsretten.

- Det er ikke vores opfattelse, at beviserne er tilstrækkelige til en domsfældelse, siger Bjarne Vium, Forsvarsadvokat, Holstebro.

- Selvfølgelig håber vi, at det går som vi forventer, men det må vi tage derfra, siger Charlotte Ellinor Hove, Mor til offer, Hurup.

Det ventes, at der faldr dom i sagen i dag.