Voldtægtsmand dømt til fængsling på ubestemt tid

Thor Bjørn Nielsen er blevet dømt til forvaring på baggrund af flere voldtægter. Dommen er dog anket til landsretten.

Dommen blev afsagt af et enigt nævningeting ved retten i Herning.
Dommen blev afsagt af et enigt nævningeting ved retten i Herning.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

I marts sidste år blev en kvinde i tre timer voldtaget og udsat for andre seksuelle overgreb på en adresse i Aulum.

I dag faldt dommen så. Thor Bjørn Nielsen fra Aulum er blevet idømt forvaring - altså fængsel på ubestemt tid. Det skriver Herning Folkeblad.

Tæt på forvaring tidligere

Dommen blev afsagt af et enigt nævningeting ved retten i Herning, og den 31-årige mand har fået den strengest mulige straf på baggrund af voldtægten begået for et år siden samt sin fortid, hvor han er dømt for flere tilfælde af voldtægt af piger helt ned til 12 år.

- Der er ikke andet at gøre nu end at idømme forvaring for at sikre samfundet mod at noget tilsvarende sker, sagde retsformand Michael Lynge Jensen til Herning Folkeblad.

Retsformanden forklarede i retten, at Thor Bjørn Nielsen næsten blev idømt forvaring sidste gang, han var tiltalt i en voldtægtssag. Tilbage i 2012 idømte byretten i Sønderborg ham forvaring, men Vestre Landsret ændrede senere dommen til seks års fængsel.

Kræver frifindelse

Thor Bjørn Nielsen var ikke til stede i retten, da dommen blev afsagt, men hans forsvarer, Mikkel Nielsen, ankede med det samme til landsretten. Kravet er frifindelse.

Ud over den strenge straf skal Thor Bjørn Nielsen betale 70.000 kroner i erstatning til den nu 24-årige kvinde, han er dømt for at voldtage. En nu 15-årig pige, der blev udsat for blufærdighedskrænkelse og trusler, får 10.000 kroner i erstatning.

Den 31-årige landbrugsmedhjælper skal betale alle sagens omkostninger.