Voldtægt truer integrationen

Lokale frygter at flere års integrationsarbejde er faldet på gulvet.

21112011GULLESTRUP.jpg

Politiet har hele dagen arbejdet på højtryk for at finde den gerningsmand, der lørdag aften voldtog en 10-årig pige. Gerningsmanden beskrives som en ung mand med afrikansk baggrund - det kan ramme integrationen hårdt i boligområdet.

- Vi bliver selvfølgelig nervøse for, at folk mister tilliden til hinanden, og så bliver vi nervøse for hvad folk tror om Gullestrup, fortæller Charlotte Boel, der arbejder med integration i området.

Frygt i Gullestrup

Især Ekstra Bladets historie om et lokalt bevæbnet tæskehold har skabt frygt i boligområdet. Unge med indvandrerbaggrund frygter for deres sikkerhed, men også etniske danskere har i dag været tilbageholdende med at udtale sig til TV/MIDT-VEST.

I morgen er der beboermøde i boligområdet for at få folk til at snakke sammen og stole på hinanden igen.På nuværende tidspunkt er der ingen konkrete mistænkte i voldtægtssagen.

1:56
Flere års integrationsarbejde i Gullestrup har fået et alvoligt tilbageslag. Over 400 beboere inveteres til fællesmøde for at mane rygter og nervøsitet i jorden.