Voldsom gårdbrand: Ild i 600 bigballer

Brandfolkene havde svært ved at komme til for nysgerrige tilskuere ved gårdbrand i Thy.

110211_Rosvang.jpg

Thisted Brandvæsen blev fredag eftermiddag kaldt til en voldsom brand på gården Rosvang i Sjørring, hvor der blandt andet var ild i 600 bigballer i en lade.

Branden var så voldsom, at der var fare for, at flammerne ville sprede sig til hovedbygningen, men den situation lykkedes det brandfolkene at forhindre. Thisted Brandvæsen fik assistance fra Beredskabsstyrelsen Nordjylland.

- Længen med bigballer var helt overtændt, da vi kom frem, så vi måtte koncentrere os om at redde beboelsen, fortæller indsatsleder Rasmus Evaldsen.

Nysgerriges biler spærrede vejen

Indsatslederen måtte på et tidspunkt bede politiet om hjælp, fordi brandfolkene havde svært ved at komme til for de mange nysgerrige, der gerne ville helt frem i forreste række for at se på.

 - På et tidspunkt var jeg usikker på, om brandbilerne kunne komme frem, fordi der var så mange biler med nysgerrige, fortæller han. Problemet blev dog løst, da politiet satte noget bånd op for at holde tilskuere tilbage.

Sidst på eftermiddagen var branden under kontrol - brandfolkene gik i gang med efterslukningen og regner i øvrigt med at have brandvagter på stedet hele natten for at sikre, at gløderne i bigballerne ikke blusser op.

Politiet kan endnu ikke sige noget om årsagen til branden.

110211_1Rosvang_0.jpg

110211_2Rosvang_0.jpg

110211_3_Rosvang_0.jpg

110211_5Rosvang_0.jpg