Mærkværdig brand slukkede sig selv: - Huset totalt ubeboelig

En voldsom brand opstod og slukkede sig selv igen på en landejendom vest for Viborg onsdag eftermiddag.

Brandbil, nær
Foto: Arkiv

- Det var en noget atypisk brand.

Sådan lyder meldingen fra indsatsleder hos Midtjysk Brand & Redning Knud Erik Thorsager, efter han sammen med sine brandfolk blev kaldt ud til en opgave på en landejendom på Lånumvej ved Stoholm vest for Viborg onsdag eftermiddag.

- Der var en voldsom brand i huset, men den nåede simpelthen at slukke sig selv, forklarer indsatslederen.

Branden brugte al ilt i stuehuset, og da ruderne ikke knuste ved den høje temperatur gik flammerne altså ud af sig selv igen. Men selvom det lokale brandvæsen ikke fik brug for sine vandslanger, var huset alligevel meget medtaget.

- Der er kraftige skader, hvor branden opstod, og hele huset er præget af enorme sodskader. Huset er totalt ubeboeligt nu, siger Knud Erik Thorsager.

- Mange af ruderne var gået i stykker indenfor, men de yderste lag bestod. Var bare en af ruderne gået helt i stykker havde vi stået med en noget større opgave, lyder det.

Støvsuger startede branden

Årsagen til branden skal findes i en støvsuger, som var blevet brugt til at rengøre husets brændeovn. Det var gløder fra brændeovnen som lå og ulmede i støvsugeren.

- Den var fuldstændig udbrændt, så vores konklusion er, at det er den, som startede det hele, forklarer indsatslederen.

Branden blev opdaget omkring 15-tiden af den kvinde, som bor på landejendommen. Hun må nu overnatte på hotellet i Skive.

Ingen personer er kommet noget til.