Vold mod kvinder sættes i fokus med fakkeloptog

Massevis var dukket op i Herning til fakkeloptog for at støtte op om at få vold mod kvinder stoppet.

I dag var det FN's internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder.
I dag var det FN's internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder.
Foto: Sofie Kyed TV MIDTVEST

FNs internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder løb af stablen mandag. Det blev markeret i Herning med et fakkeloptog. 

- Vi har valgt at holde det her fakkeloptog fordi det er FNs internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder. Og da vi er et krisecenter, synes vi, det er vigtigt at gøre opmærksom på, at det stadig er et problem, selvom vi skriver 2019, siger Lene Danner Hessellund, der er leder for Herning Krisecenter.

- Jeg er kommet for at bakke op om det initiativ, som Herning Kommunes krisecenter laver for voldsramte, siger Lone Juul Simonsen, der i dag gik med i fakkeloptoget.

Lene Danner Hessellund har sat arrangementet i søen for at få opmærksomhed på vold mod kvinder. 

- Det er et problem, der fylder rigtig meget, for der er rigtig meget vold. Der kommer rigtig mange kvinder på krisecenter hvert eneste år, og det er ikke et faldende tal, siger hun.

- I aften skal være med til at få budskabet ud om, at vi alle sammen har et ansvar for at få volden stoppet, fortsætter hun.

For Lone Juul Sørensen var det heller ikke tvivl om, at mandag aften skulle bruges på gaden med en fakkel i hånden. 

- Jeg kender lidt til krisecenteret, og jeg synes, der er alt for mange kvinder, der udsættes for vold, og det vil jeg gerne være med til at gøre opmærksom på skal stoppes, siger hun. 

0:27
I dag er det FN´s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder. Det markerede Herning Krisecenter